Νταβούτογλου:Κανείς δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία

Παίρνοντας αφορμή από την επικείμενη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο για τα κοιτάσματα της Κύπρου και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου,και μόλις λίγα 24ωρα από την επίσημη επίσκεψη του στην Αθήνα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου με νέες δηλώσεις του  όξυνε το κλίμα στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

 Πιο συγκεκριμένα,  όπως δήλωσε στο  τουρκικό πρακτορείο Anadolu η συμφωνία είναι «ευκαιριακή» και σε «κακό χρονικό διάστημα».

«Είτε οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν τον τελευταίο λόγο, είτε η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να συνηθίσει την παρουσία του Barbaros στις κυπριακές ακτές», τόνισε.

Ενώ, συμπλήρωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός: «Εάν η Ελλάδα υπογράψει τη συμφωνία με την Αίγυπτο, εμείς δεν θα τη δεχθούμε. Ειδικά αν πλήξει τα τουρκικά συμφέροντα. Αυτή η συμφωνία για εμάς δεν θα υπάρχει»

Τέλος, υπογράμμισε με νόημα : «Δεν νιώθουμε πως απειλούμαστε. Κανείς δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία. Στην ανατολική Μεσόγειο, όλες οι συμφωνίες, ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με τα όρια των θαλάσσιων ζωνών, πρέπει να γίνονται ανάμεσα σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Είναι ενάντια στους διεθνείς νόμους μια συμφωνία που δεν περιλαμβάνει όλα τα μέρη».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης