Νίκος Νικολόπουλος: Αναγκαίο βήμα η ίδρυση Νομικής για την πληρότητα του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

 

Με αφορμή την αναγγελία της ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η βούληση για ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα εκδηλώθηκε πριν από 8 μήνες, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Η ανακοίνωση προκάλεσε αντιδράσεις από την Κρήτη έως την Ξάνθη. Το υπουργείο έκτοτε σιώπησε, μέχρι τη χθεσινή μέρα, οπότε η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, εξουσιοδοτημένη προφανώς από τον κ. Γαβρόγλου, ανακοίνωσε στη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης του Πανεπιστημίου για τα 54 χρόνια από την ίδρυσή του, την λειτουργία και Νομικής Σχολής.

Ακούσαμε, λοιπόν, ένα καλό νέο με ιστορική σημασία για τη Δυτική Ελλάδα και το Πανεπιστήμιό μας. Με την ίδρυση της συγκεκριμένης Σχολής ολοκληρώνεται πλήρως η οντότητα του Πανεπιστημιακού ιδρύματος μας. Όλοι θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες να γίνει το συγκεκριμένο βήμα που χρόνια τώρα συζητάμε.

Το βήμα αυτό, όμως, για να είναι σταθερό και να έχει το αποτέλεσμα που πρέπει προς όφελος της κοινωνίας και των φοιτητών του, πρέπει να συμβαδίζει με όσα έχει υποσχεθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή, να μοιραστεί ο αριθμός των εισακτέων αντί για τις τρεις, στις τέσσερις Νομικές της χώρας και με αυτόν τον τρόπο να αποσυμφορηθούν οι τρεις Νομικές Σχολές που υπάρχουν σήμερα, οι οποίες λόγω της αυξημένης ζήτησης έχουν μεγάλο αριθμό εισακτέων η καθεμιά και να ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών νέα αντικείμενα.

Επίσης, είναι σημαντικό η απόφαση αυτή να μην αποτελέσει αντικείμενο «αντιπαρχοής» από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Δηλαδή, συγχωνεύσεις τμημάτων του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος με τμήματα του Πανεπιστημίου. Οι σχετικές συζητήσεις έχουν ανοίξει, επίσης, από τις αρχές του χρόνου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν καταλήξει κάπου συγκεκριμένα. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν, αλλά ας είμαστε σε εγρήγορση για να μην εξανεμισθεί πάραυτα η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου της Πάτρας…».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης