Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη περιγράφουν ένα απίστευτο καφενόβιο χάος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Δεν είχαν σχέδιο για τίποτε, εκπονούσαν μόνο θεωρίες

"Κρατούσα σημειώσεις αλλά μέσω του κινητού μου τους μαγνητοφωνούσα κιόλας". Ο Γ. Βαρουφάκης εκδίδει βιβλίο και προειδοποιεί τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ να μην επιχειρήσουν να τον διαψεύσουν για όσα αποκαλύπτει με ονόματα και διεθύνσεις.

Αποκαλύπτει τίποτε νέο ο κ. Βαρουφάκης; Ναι αποκαλύπτει άγνωστα περιστατικά που όμως απλώς επιβεβαιώνουν το ήδη γνωστό. Η κυβέρνηση ήταν χωρίς κανένα σχέδιο, ένα καφενείο προσπωπων με ασυνάρτητες απόψεις και προτάσεις, ένα χάος χωρίς αρχή και τέλος. Η Ελλάδα εντελώς ακυβέρνητη, δεν ήξερε τι της ξημερώνει.

Η εφημερίδα "Το Βήμα" γράφει πως μένει κανείς στήλη άλατος από την ανεπάρκεια των προσώπων. Το "Πρώτο Θέμα" έχει διαλόγους ενώ αποκακύπτει ότι ο Τσίπρας του εκμυστηρεύτηκε ότι πλέον «φοβόταν για νέο Γουδή» ή ακόμη και για πραξικόπημα.

Η ¨Καθημερινή" μιλά για μια κυβέρνηση που καθημερινά πελαγοδρομούσε, χωρίς κανένα σχέδιο, δηλαδή μια Ελλάδα στο έλεος της τύχης.

"Υπάρχουν 16 δισ. ευρώ σε μετρητά παραπεταμένα εδώ κι εκεί και εμείς δεν τα χρησιμοποιούμε για να φορτώσουμε τα ΑΤΜ και να τα κάνουμε να λειτουργούν κανονικά;» φέρεται κατά τον κ. Βαρουφάκη να αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός, την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα όταν στην Ελλάδα είχαν επιβληθεί capital controls και οι έλληνες ζούσαν με τα 60 ευρώ της ημερήσιας ανάληψης.

Ο ίδιος συνεχίζει: Προσπάθησα να συγκρατήσω τον πρωθυπουργό, εξηγώντας του ότι δεν ήταν δυνατόν να απλώσουν χέρι στα χρήματα γιατί η κατάσχεσή τους θα ήταν κλοπή. «Μα, Γιάνη», διαμαρτυρήθηκε ο Αλέξης, «όταν το παιδί μου πεθαίνει της πείνας κι εγώ δεν έχω μία, έχω το ηθικό δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα. Δεν είναι μια παρόμοια κατάσταση αυτή που ζούμε;».

«Από πότε η κλοπή περιλαμβάνεται στο οπλοστάσιο της Αριστεράς;» ρώτησα. Τότε ο Φλαμπουράρης όρμησε να υπερασπιστεί τον προστατευόμενό του. «Εχουμε κάθε δικαίωμα», ούρλιαξε, «να πάρουμε αυτά τα λεφτά και να δώσουμε τέλος στο μαρτύριο του κόσμου».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης