Μητσοτάκης: Μετά το τρίτο μνημόνιο η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει τίποτε με τους δανειστές - Ιδού τι θα πράξω

"Με την λήξη του τρίτου μνημονίου το κασλοκαίρι του 2018, λήγουν και οι υπογραφές της χώρας προς τους δανειστές, συνεπως δεν (θα) έχουμε δεσμεύσεις και μπορούμε να εφαρμόσουμε μέτρα ανάπτυξης", δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα: 

Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «διακατέχεται από μεγάλο βαθμό ασχετοσύνης». «Ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος το νέο, αλλά εκπροσωπεί το πιο παλιό από το παλιό» είπε. 

«Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους» είπε στο ραδιόφωνο του Σκάι και πρόσθεσε: «η αποκλιμάκωση της φορολογίας θα πρέπει να φθάσει για τις επιχειρήσεις στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Για μεγαλύτερη μείωση αυτή τη στιγμή τα νούμερα δεν βγαίνουν. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και να θέσουμε στους εταίρους τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ένα από τα αρνητικά που θα κληρονομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση είναι η δέσμευση σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια». 

Για την εισφορά αλληλεγγύης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την αύξησε και πρόσθεσε ότι το ζήτημα είναι να εξετάσουμε συνολικά την φορολόγηση στα φυσικά πρόσωπα. Εμείς, συμπλήρωσε, έχουμε εισηγηθεί εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% μέχρι 10.000 ευρώ, κάτι που θα βοηθήσει τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Υποσχέθηκε μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στις επιχειρήσεις, καθώς και μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Επανήλθε στην πρότασή του να επιστραφεί το 0,5% του πλεονάσματος στην κοινωνία και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε.

Το 2019 θα πρέπει να πάμε σε πλεόνασμα 5,5% για να μπορέσουν να εφαρμοστούν τα αντίμετρα, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας υπερφορολόγησε την ελληνική κοινωνία για να πετύχει υπερβολικό πλεόνασμα το οποίο πήγε σε ένα βαθμό σε αποπληρωμή χρέους, αντί να το αφήσει μέσα στην πραγματική οικονομία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης