Μητσοτάκης: Άνοιγμα στην κοινωνία αλλά και σκληρή επίθεση σε Τσίπρα - Έκτρωμα οι προτάσεις Κατρούγκαλου

Ο κ. Μητσοτάκης βάλλει με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά του κ. Τσίπρα ενώ ταυτόχρονα ζητά την συνεργασία φορέων για να καταρτίσουν από κοινού το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Σχολιάζοντας τον κ. Τσίπρα θα πει: «ο ανθρωπισμός και η αξιοπιστία του βουλιάζουν στις λάσπες της Ειδομένης», ενώ σημείωσε με έμφαση, ότι «η κυβέρνηση μαθαίνει τα νέα για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου από το twitter». Παράλληλα, ανέφερε με νόημα ότι σε κάθε περίπτωση τίθεται το ερώτημα: «Έχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας τι έχει συνυπογράψει στις Βρυξέλλες;».

Μιλώντας από το βήμα του φόρουμ για την Κοινωνική Ασφάλιση στο ΕΒΕΑ, κάλεσε τους παραγωγικούς φορείς να συμμετάσχουν μαζί στην κατάρτιση του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξήγησε δε επ αυτού: 

«Η Ν.Δ. ακούει τις απόψεις των πολιτών. Αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της. Ενώνει τους Έλληνες χωρίς να κοιτάζει πού ανήκαν πολιτικά χθες, ή ποια είναι η κοινωνική, ιδεολογική τους ταυτότητα και αναφορά.

Δημιουργούμε μια μεγάλη πλειοψηφική, κοινωνική, πολιτική συμμαχία για τις δίκαιες μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η πατρίδα μας. Μεταρρυθμίσεις που για να γίνουν, θέλουν ενεργούς πολίτες, θέλουν τη συμμετοχή της κοινωνίας» τόνισε με ένταση και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε μια ισχυρή συμμαχία για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς όπως διευκρίνισε χρειάζεται η προσπάθεια όλων για να διαλυθεί «το αίσθημα εθνικής αποτυχίας, απομονωτισμού και διχασμού που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τις ανεύθυνες επιλογές και τα τεχνητά διχαστικά διλήμματα».

Μιλώντας για την αξιολόγηση έκανε λόγο για «θέατρο της δήθεν διαπραγμάτευσης που συνεχίζεται» και χαρακτήρισε «έκτρωμα» τις προτάσεις Κατρούγκαλου.

«Εμείς με συνεχή και ανοιχτό διάλογο, δείχνουμε το δρόμο προς ένα δίκαιο, αποτελεσματικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, δείξαμε και στησχετική συζήτηση στη Βουλή ότι είμαστε αντιπολίτευση με θέση και άποψη, με εναλλακτική πρόταση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προχωρώντας και σε κριτική για λάθη και παραλείψεις των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης