"Με όπλο την αλήθεια" ξεκινά τις περιοδείες ο Σαμαράς

Από τη Θεσσαλία ξεκινάει σήμερα τις περιοδείες του σε όλη τη χώρα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η ΝΔ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμεση επαφή του Α. Σαμαρά με τους πολίτες και γι αυτό τον λόγο δεν θα υπάρξουν προεκλογικές συγκεντρώσεις , όπως γινόντουσαν στο παρελθόν. 

Το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί αγροτικές μονάδες, θα συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής και το απόγευμα θα μεταβεί στην Λάρισα και θα πραγματοποιήσει ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. 

Ο Α. Σαμαράς αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο θα κατηγορήσει ότι με τις εξαγγελίες του θα οδηγήσει την χώρα στα μνημόνια και στην χρεωκοπία. 

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα των όσων θα πει έδωσε χθες ο πρωθυπουργός κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη ΝΔ. «Ετοιμάζει μονομερείς ενέργειες που θα προκαλέσουν χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να τα διαψεύσει όλα αυτά. Όμως, τα αποκαλύπτουν τα ίδια τα στελέχη του! Προσέξτε: κατηγορούν εμάς ότι δήθεν κινδυνολογούμε, γιατί; Γιατί τους θυμίζουμε εκείνα που τα ίδια στελέχη τους αποκαλύπτουν!» είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ντιμπέιτ τονίζοντας ότι δεν συνομιλεί με τους υβριστές του. «Ρωτάω, πώς να κάνουμε διάλογο μαζί τους; Με τους υβριστές, που επί δυόμιση χρόνια δεν σταμάτησαν να με λένε «πουλημένο» και «προδότη»; Με τους εκβιαστές; Που με πρώτο τον αρχηγό τους συνεχάρησαν για την αξιοπρεπή δημοκρατική του στάση τον κ. Χαϊκάλη; Με τους συκοφάντες; Που μιλάγανε για κουμπαράδες στη Βουλή; Με αυτούς που μιλάγανε για κουμπαράδες στη Βουλή και όταν τους κάλεσε ο Εισαγγελέας έμειναν με το στόμα κλειστό;» 

Ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές καθώς όπως είπε σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι η ψαλίδα της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ κλείνει. «Η αλήθεια είναι ότι τελειώνει η εποχή του Μνημονίου και τώρα μπαίνουμε στην επόμενη μέρα. Χωρίς αναγκαστικό δανεισμό. Χωρίς την αναγκαστική παρουσία της Τρόικας. «Η αλήθεια είναι ότι με τη μείωση του επιδόματος αλληλεγγύης και των ασφαλιστικών εισφορών, αρχίζουν από το Γενάρη οι αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Παντού. Μικρές αυξήσεις ακόμα, ναι. Αλλά αρχίζουν! Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο η Τρόικα μας ζητούσε καινούρια μέτρα λιτότητας. Και κάθε χρόνο αρνούμασταν να τα πάρουμε. Και τελικά, κάθε χρόνο πιάναμε τους στόχους μας και τους ξεπερνάγαμε, χωρίς τα πρόσθετα μέτρα που ζητούσαν.»

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης