Μαζική κλοπή εκατοντάδων εκατ. ευρώ από χιλιάδες μικροκαταθέτες και μεριδιούχους Τραπεζών που συγχωνεύουν

Μέσα σε αυτή την άφατη καταστροφή, πολιτικοί και ΜΜΕ (μας) κρύβουν πολλά από τα θύματά της αλόγιστης διακυβέρνησης της χώρας. Δεν είναι μόνο οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι απολυμένοι, οι οφειλέτες, οι ομολογιούχοι  κ.α. Σήμερα θα σας περιγράψουμε την μερική ή ολική καταστροφή κι άλλων (εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων) που έχασαν τις οικονομίες τους από την πρακτική Σαμαρά - τρόικας να συγχωνεύουν Τράπεζες.

Τα θύματα είναι πάρα πολλά και ανήκουν σε δυο κατηγορίες :

* ΠΡΩΤΗ : Οι μικρομέτοχοι. Άνθρωποι που είχαν επενδύσει διάφορα ποσά μέσω του Χρηματιστηρίου σε μετοχές των Τραπεζών που το πολιτικό σύστημα τις έκλεισε και τις ΧΑΡΙΣΕ σε κάποια "μεγαλύτερη" Τράπεζα. Τι συνέβη εδώ; Οι μικρομέτοχοι έχασαν ΟΛΑ τα χρήματα που είχαν σε μετοχές! Παράδειγμα : Μια Τρίτη πρωί, κάποιος επένδυε 10.000 ευρώ στην μετοχή της "Αγροτικής Τράπεζας" και το μεσημέρι της ίδιας μέρας ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΕ γιατί την χάριζαν στην Πειραιώς!

Μήπως οι μέτοχοι πήραν έστω μετοχές της "Πειραιώς" ισόποσης αξίας με αυτές που είχαν το... πρωί; Όχι φυσικά. Τους έκλεψαν.

* Η ΔΕΥΤΕΡΗ : Οι μεριδιούχοι των Συνεταιριστικών Τραπεζών. Οι τοπικές κοινωνίες ένωσαν δυνάμεις και δημιούργησαν τράπεζες με τα χρήματα των μεριδιούχων. Η κυβέρνηση Σαμαρά (και η τρόικα) τις κλείνουν μόνο και μόνο για να απελευθερώσουν το τραπεζικό περιβάλλον και να δημιουργήσουν ένα ολιγοπώλιο 3-4 Τραπεζών. Και οι μεριδιούχοι; Χάνουν και αυτοί ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των χρημάτων που τοποθέτησαν για να στηρίζουν μια σημαία της περιοχής τους.

Το σύνολο μικρομετόχων και μεριδιούχων είναι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Και τα χρήματα που τους έκλεψαν ανυπολόγιστα. Κανείς δεν έχει μιλήσει γι αυτή την απίστευτη μαζική κλοπή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης