Μέρκελ: Οι Έλληνες αποτυγχάνουν μόνοι τους

Η ίδια η Ελλάδα δεν μπορεί να σώσει τον εαυτό της δηλώνει η Μέρκελ, αποδεικνύοντας ότι γνωρίζει άριστα τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Φυσικά καταγγέλλει ουσιαστικά το πολιτικό σύστημα όταν δηλώνει ότι βασικός υπαίτιος για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας είναι η ίδια η χώρα και όχι η ευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθείται.

Η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τη δύσκολη κατάσταση που περνάνε οι Έλληνες πολίτες, αλλά υποστήριξε ότι τα προβλήματα της χώρας δεν ξεκίνησαν με το Μνημόνιο, αλλά με την υπερχρέωση και την αδυναμία της να δανειστεί το 2010.

Σε έντονο ύφος, η Α. Μέρκελ δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα να γίνονται απεργίες. Δεν είναι δυνατόν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην μπορούν να εισπράξουν τα κόμιστρα και οι φορολογικές υπηρεσίες να μην μπορούν να εισπράξουν τα έσοδα σε ένα κράτος που είναι υδροκέφαλο. Αν αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη δεν μπορούμε να τα λέμε φιλικά ο ένας στον άλλον και όταν τα λέμε μας αντιμετωπίζουν σαν Αρειανούς, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης