Μάριο Ντράγκι : Δεν υπάρχει κανένα plan B για διάσπαση της ευρωζώνης (Η Ελλάδα δεν φεύγει)

Λυσαλλέα επίθεση κατά της... λογικής περιγράφει τον προεκλογικό αγώνα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που φτάνει μέχρι την διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην δραχμή αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έρχεται όμως ο Μάριο Ντράγκι να πει ότι δεν θα επιτρέψει «διάσπαση της ευρωζώνης».

Το ξεκάθαρο μήνυμα το στέλνει, μέσω συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξηγεί: «Διάσπαση της ευρωζώνης; Αυτό δεν θα γίνει. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει σχέδιο Β».

Ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης παρέμεινε πολιτικά ουδέτερος σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές στη χώρα μας, δηλώνοντας λιτά πως «οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα καλούνται να αποφασίσουν τώρα για τη σύνθεση του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης».

Ο κ. Ντράγκι άφησε εκ νέου ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο πλήρους ποσοτικής χαλάρωσης με την αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης από την Ευρωτράπεζα.

«Ο κίνδυνος να μην είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στην αποστολή της σταθερότητας των τιμών είναι μεγαλύτερος από ό,τι πριν από έξι μήνες». Για το λόγο αυτό η ΕΚΤ προετοιμάζεται σε τεχνικό επίπεδο να «προσαρμόσει το μέγεθος, τους ρυθμούς και τη σύσταση των μέτρων για να αντιμετωπιστεί μια μακρά περίοδος υπερβολικά χαμηλού πληθωρισμού, αν κριθεί αναγκαίο», υπογράμμισε ο κ. Ντράγκι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης