Κυβέρνηση τριών περιχαρακωμένων - στα στενά συμφέροντά τους - κομμάτων

Η κυβέρνηση Παπαδήμου που ορκίζεται στις 4 το μεσημέρι, φαίνεται πως είναι κυβέρνηση ενός πρωθυπουργού και τριων... ξένων προς αυτόν αλλά και μεταξύ τους, κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ "ξεφυσά" ανακουφισμένο, διότι όλα όσα έχει συμφωνήσει αδιαπραγμάτευτα ο κ. Βενιζέλος με την τρόικα θα υπογραφούν και μάλιστα από όλα τα κόμματα πλην της αριστεράς. Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για την διαδοχή στο κόμμα ( αν και ο κ. Παπανδρέου δεν είναι διατεθιμένος να παραδώσει και προφανώς δεν θα το κάνει. Το καταστατικό του διδει το δικαίωμα παραμονής στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ άλλους 6 μήνες από την ημέρα που λήγει η θητεία του, δηλαδή σήμερα ).

Στη ΝΔ επιχειρείται η πλήρης απαξίωση αυτής της κυβέρνησης με δύο τρόπους. Πρώτον, στέλνοντας σ' αυτήν μόλις 4 στελέχη της και μάλιστα εξωκοινοβουλευτικά για να υπογραμμιστεί ότι η συμμετοχή της είναι συμβολική. Δεύτερον, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι "συγκεκριμένου σκοπού". Υπογράφει τις συμφωνίες Βενιζέλου και αμέσως προκηρύσσει εκλογές...

Στο ΛΑΟΣ τα πράγματα είναι πιο απλά. Ο κ. Καρατζαφέρης πολιτικός των επικοινωνιακών τρικ και της μηδενικής ουσίας, συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση θεωρώντας ότι περνά ένα μήνυμα στους ψηφοφόρους. Πως το κόμμα του είναι... εν δυνάμει κόμμα εξουσίας!

Απέναντι σ αυτήν την πραγματικότητα είναι απορίας άξιον, από που αντλεί αισιοδοξία ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ότι θα έχει την ευκαιρία να κυβερνήσει πραγματικά και μάλιστα "προς την σωστή κατεύθυνση".  Ο ίδιος μάλιστα είπε πως δεν επέβαλε κανέναν όρο στους πολιτικούς.

Είναι επίσης απορίας άξιον, γιατί ορισμένα ΜΜΕ και ανεξάρτητοι φορείς, ομοίως αισιοδοξούν. Όπως όλα δείχνουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου θα μεταφερθεί η κρίση του πολιτικού συστήματος και οι προεκλογικές συγκρούσεις των κομμάτων που συμμετέχουν σ αυτήν. Φαντάζει έως αδύνατον κάτι να αλλάξει από τη στιγμή που ο κ. Παπαδήμος ηγείται μιας κυβέρνησης στην οποία δεν συμμετέχει κανένα δικό του πρόσωπο, ενώ και ο ίδιος δεν διασφάλισε με όρους τον τρόπο διακυβέρνησης του. Εν ολίγοις έχει ήδη αποδεχθεί την... ομηρία του και αυτό είναι ανησυχητικό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης