Κοντογιαννόπουλος: Πάντα είμαι ενεργός πολιτικά

Δεν είμαι ένας απαθής παρατηρητής, ούτε θα περιοριστώ σε μια "αγανάκτηση" για όσα βιώνουμε στην πατρίδα μας. Είμαι σταθερά στρατευμένος στον αγώνα ανόρθωσης της χώρας ακόμα και από την θέση του απλού στρατιώτη". Αυτό δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΤ, στην Ηλεία, ο πρώην υπουργός κ. Β. Κοντογιαννόπουλος στη διάρκεια συνέντευξής του.
Ο κ. Κοντογιαννόπουλος εξήγησε ότι ποτέ δεν εγκατέλειψε την πολιτική. "Το έχω ξεκαθαρίσει αρκετές φορές. Δεν εγκατέλειψα την πολιτική αλλά το κομματικό σύστημα, ιδιαίτερα μετά την ανάληψη της αρχηγίας τους από πρόσωπα που είχαν μόνο το όνομα αλλά όχι την ικανότητα που απαιτούσαν οι καιροί. Αυτοί έχουν το κύριο βάρος της ευθύνης για την κατακόρυφη καταστροφή της χώρας.
Σημειωτέον ότι ο κ. Κοντογιαννόπουλος έχει υπηρετήσει και τα δυο μεγάλα κόμματα. "Ακολούθησα αρχηγούς που πίστεψα, όχι το κόμμα κάθε φορά" έχει πει.
Στην ίδια συνέντευξη, ο πρώην υπουργός, θύμισε ότι από το 1996 εγγράφως είχε προειδοποιήσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ότι η χώρα "είναι καράβι που οδηγείται προς τα βράχια". 
"Η στάση μου πολιτικά ήταν πάντοτε συνεπής", είπε ο κ. Κοντογιαννόπουλος. " Υπηρέτησα πολιτικές που πίστεψα αλλά δυστυχώς η παρατεταμένη αποτυχία στις μεταρυθμίσεις μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα".
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης