Θεοδωράκης : Είμαστε πραγματικά το αλλο κόμμα, μας περιμένει η κοινωνία

Ένα "άλλο κόμμα" είναι το"Ποτάμι" που θα αναδεικνύει παντού τοπικά, περιφερειακά και εθνικά προβλήματα και θα τα αναδεικνύει καταθέτοντας και λύσεις. "Δεν θα είμαστε ένας περιοδεύων θίασος, ούτε θα ασχοληθούμε με την αδυναμία των άλλων κομμάτων για να εισπράττουμε εμείς" εξήγησε.

Ο Στ. Θεοδωράκης αναδείχθηκε «επικεφαλής» του Ποταμιού. Η εκλογή έγινε δια ανατάσεως και συνοδεύτηκε από παρατεταμένο χειροκρότημα το οποίο ο κ. Θεοδωράκης αντάμειψε με τη φράση «τo χειροκρότημά σας είναι αφιερωμένο σε όλους τους συνέδρους, που ήρθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και αποτελούν την καλύτερη απόδειξη, ότι αυτή η χώρα θα αλλάξει». 

Νωρίτερα το σώμα του συνεδρίου είχε εγκρίνει το Κείμενο Θέσεων του Συνεδρίου, το Κείμενο Πολιτικών Συμπερασμάτων και το Καταστατικό του Κόμματος, στο οποίο πλέον τα μέλη αποκαλούνται «εθελοντές» και αντί για πρόεδρο προκρίνεται ο όρος “Επικεφαλής”.

Το σχέδιο είναι διαφορετικό όπως το αντιλαμβάνονται σιγά – σιγά όλοι -εννοώ τα Media, τα κόμματα και τα λοιπά. Εδώ υπάρχει ένα σχέδιο και το σχέδιο είναι το εξής και σας το λέω, γιατί πρέπει να συμβάλλετε πάρα πολύ σε αυτό το σχέδιο: Εμείς δεν θα γίνουμε ένας περιοδεύων πολιτικός θίασος που θα πηγαίνουμε στην επαρχία και θα υποσχόμαστε τα πάντα. Δεν μας αρέσει αυτό. Ούτε να πηγαίνουμε απλώς για να δημιουργούμε μια ατμόσφαιρα εναντίον των άλλων.

Η βεβαιότητα του κ. Θεοδωράκη ότι οι εκπρόσωποι του Ποταμιού θα ακουστούν από τη κοινωνία εδράζεται στην εκτίμηση του ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ανεξαρτήτως από το τι ψήφισε στις ευρωεκλογές, θεωρεί θετικό το ότι υπάρχει το Ποτάμι στη χώρα.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε επίσης ότι το Ποτάμι δεν ήρθε να ανασυγκροτήσει την Κέντροαριστερά αλλά την χώρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης