Η Λούκα Κατσέλη μέσα από την ιστοσελίδα της στο facebook εξηγεί τη στάση της στη Βουλή

Φίλες και φίλοι,

Επειδή διαβάζω κάποιες οργισμένες αντιδράσεις σχετικά με τη στάση μου χθες το βράδυ στη Βουλή, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα εξής:

Τόσο η διαγραφή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και η επανένταξή μου σε αυτήν αποτέλεσαν αποφάσεις του Προέδρου του κόμματος και όχι προσωπικές μου επιδιώξεις. Και όπως δήλωσα και την ημέρα της διαγραφής μου, ήμουν και θα είμαι ΠΑ.ΣΟ.Κ., ένα κίνημα τις αρχές του οποίου -Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη- σέβομαι και υπηρετώ από τα 17 μου χρόνια.

Είτε όμως εκτός, είτε εντός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός μου, θέματα ηθικών αξιών και συνέπειας, είναι για μένα αδιαπραγμάτευτα. Αυτό με οδηγεί να λέω πάντα τη γνώμη μου με παρρησία και να μάχομαι για αυτά που πιστεύω, ανεξάρτητα από τη θέση που μπορεί να κατέχω.

Γι' αυτό, όταν ήμουν Υπουργός Οικονομίας ήρθα σε ρήξη με τις τράπεζες για την προώθηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για τη ρύθμιση δανείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Γι' αυτό πάλεψα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων, κάτι που δεν είχε γίνει τα τελευταία 10 χρόνια. Γι' αυτό καταψήφισα το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου ώστε να μην υπάρχει ανεξέλεγκτη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Γι‘αυτο και χθες καυτηρίασα την απουσία αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, τη μονόδρομη πολιτική λιτότητας και την αποτυχία μας να πετύχουμε δίκαιη κατανομή των βαρών.

Λυπάμαι γιατί παρά τη μεγάλη προσπάθεια και τις τομές που έγιναν τα 2 τελευταία χρόνια η κυβέρνηση αυτή, στην οποία και εγώ υπηρέτησα, κλείνει πρόωρα τον ωφέλιμο κύκλο της.

Πρέπει όμως τώρα να κοιτάξουμε την πορεία το μέλλον του τόπου μας με νηφαλιότητα και ρεαλισμό. Το τι θέλουμε και ονειρευόμαστε είναι ένα πράγμα. Το τι θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε είναι ένα άλλο.

Είπα “ναι” χθες βράδυ γιατί ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στα δύο αιτήματα που έθεσα: πρώτον, να οδηγηθούμε σε εκλογές στους επόμενους μήνες, πράγμα που προγραμματίζεται για το τέλος Φεβρουαρίου, και δεύτερον να σχηματιστεί στο μεταξύ ένα νέο κυβερνητικό σχήμα που θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την εκταμίευση της 6ης δόσης και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Εάν η ψήφος μου ήταν αρνητική, αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτά τα ανοιχτά μέτωπα με την Ευρώπη με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν λεφτά σε λίγους μήνες για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Ξέρω ότι μερικοί από εσάς που βιώνετε τις αρνητικές επιπτώσεις του Μνημονίου αγανακτείτε, και θα θέλατε να απαλλαγούμε εντελώς από αυτό και από την επιτήρηση. Παρά το γεγονός ότι και εγώ θα το ήθελα πολύ, αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει όσο δεν μπορούμε να καλύψουμε ως χώρα, με δικά μας έσοδα, τις δαπάνες μας. Αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει τουλάχιστον για μία 5ετία.

Να ξέρετε όμως, ότι θα αγωνιστώ τα επόμενα χρόνια ώστε τα βάρη αυτής της προσαρμογής να μοιραστούν όσο το δυνατόν πιο δίκαια, ώστε η παραγωγική βάση της χώρας μας να ισχυροποιηθεί, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και καλύτερες προοπτικές για όλους μας και κυρίως για τη νέα γενιά της πατρίδας μας.

Γι ‘αυτό για μένα η πολιτική έχει νόημα.

Λούκα Τ. Κατσέλη

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης