Η κυρία Δούρου τολμά να καταγγείλει διατάξεις του "Κλεισθένη"

ιαχωρίζει τη θέση της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασκώντας κριτική σε αρκετές διατάξεις του, αναφέροντας μάλιστα ότι ορισμένες από αυτές «δεν περιποιούν τιμή στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς», όπως προκύπτει από την προδημοσίευση της ομιλίας που πρόκειται να κάνει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, και παρουσιάζει το site «left.gr».

Η κα Δούρου επισημαίνει ότι δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη, «αυτές οι εξ ανάγκης λύσεις, που όμως μπορούν να έχουν ευρύτερη εφαρμογή και βάση για την απαραίτητη ριζική αναθεώρηση του Καλλικράτη». 

Για παράδειγμα, σημειώνει, δεν λαμβάνονται υπόψη θέματα που αντιμετώπισε η Περιφέρεια στην άσκηση πολιτικής σε δράσεις για την εξυπηρέτηση του πολίτη, ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή με το άρθρο 100 του Καλλικράτη που αποτρέπει κρίσιμης σημασίας προγραμματικές συμβάσεις με άλλους φορείς, κατά την άσκηση συγκεκριμένων δράσεων και πολιτικών - π.χ. για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (Ρομά), για νοσοκομεία, υπουργείο Πολιτισμού, αρχαιολογία, κ.ά. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης