Η καταγγελία Τσίπρα για πιέσεις στο ΣΔΟΕ, η εκλογολογία και το πόρισμα των ταμείων του ΠΑΣΟΚ (που πάει εισαγγελέα)

Συνθήκες αποσάθρωσης και βαθιάς παρακμής διαπιστώνει κανείς στο πολιτικό σύστημα. Ο κ. Τσίπρας σχεδόν ευθέως αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στο ΣΔΟΕ να "πιέσει" με ελέγχους ανεξάρτητους βουλευτές που έχουν ανοικτές φορολογικές υποθέσεις ώστε στη συνέχεια να συνδράμουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας!

Η σχετική είδηση που δημοσιεύτηκε στο "Παρόν" αφού πρώτα σχολιάστηκε και από την "Αυγή", προκαλεί φρίκη φυσικά. Σχολιάστηκε επίσης και από συστημικά μέσα που όμως το πέρασαν στα "ψιλά".

Ο σημαντικότερος φορολογικός μηχανισμός της χώρας να ενεργεί μαφιόζικα με άνωθεν εντολή; Φαντάζει αδιανόητο.

Στο μεταξύ το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου αλλά και μέρος των ΜΜΕ μιλά για πρόωρες εκλογές. Ο κ. Τσίπρας τις προσδιόρισς αρχές του 2015. Η αποτυχία του Σαμαρά παντού και το γεγονός ότι δεν έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει ακόμη τους 180 βουλευτές για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δίνουν την αφορμή για τέτοιους ισχυρισμούς. αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο κ. Σαμαράς μόνο αριθμητικά πέφτει : Είτε δεν θα βγάλει Πρόεδρο (που μάλλον θα βγάλει, βοηθά και το ΣΔΟΕ), είτε μη έχοντας την πλειοψηφία των 151 στην Βουλή (τι λέει ο Γ. Παπανδρέου επ' αυτού;).

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος έστειλε το πόρισμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στην Δικαιοσύνη! Πρόκειται για πόρισμα από κοινού ελεγκτικών εταιρειών που καταλήγουν σε μαύρη τρύπα 120.000.000 ευρώ. Υπεύθυνος κατά... νόμο για αυτή την κατάσταση είναι ο τότε πρόεδρος του Κινήματος Γ. Παπανδρέου...

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι στην χώρα αυτή γίνεται το καλύτερο δυνατό για να εκσυγρονιστεί, να λειτουργήσουν οι θεσμοί, να υπάρξουν κανόνες δημοκρατίας και διαφάνειας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης