Η αναμενόμενη βαριά ήττα ΠΑΣΟΚ - Βενιζέλου φέρνει τριγμούς και ανησυχία στην συγκυβέρνηση

Μετά τις ευρω-εκλογές ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να εξηγήσει : Γιατί στη δικομματική κυβέρνηση η ΝΔ αντέχει (αν αντέξει και αυτή...) ενώ το ΠΑΣΟΚ από το 13,2% θα έχει πέσει γύρω στο 5% παρά το τρικ της... Ελιάς; Μια πρώτη απάντηση είναι βέβαια ότι η ΝΔ δεξιό κόμμα είναι και παίρνει "δεξιά μέτρα" οπότε το δήθεν σοσιαλιστικο ΠΑΣΟΚ γιατί ακολουθεί; (Το "για να σώσει την πατρίδα" δεν πείθει).
Να γιατί πρώτο μέλημα Σαμαρά - Βενιζέλου είναι να διατηρηθεί η συνοχή της δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μέσω αυτής να διαφυλαχθεί η κυβερνητική σταθερότητα και μετά την 25η Μαϊου.
Ωστόσο η προσπάθεια αυτή υπονομεύεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και από τους δυο εταίρους. Ο μεν Σαμαράς για μια ακόμη φορά αγνοεί προκλητικά τον... συνταγματολόγο Βενιζέλο και ετοιμάζεται να υποβάλει προτάσεις για την Συνταγματική αναθεώρηση. Έτσι εν μέσω πυρών, μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε σαφή μηνύματα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το βράδυ της Τρίτης με τη συνέντευξή του, τονίζοντας ουσιαστικά ότι χωρίς τη συμφωνία του ίδιου δεν μπορεί να προχωρήσει καμία κυβερνητική αλλαγή.
Η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν είναι αρμοδιότητα της Κυβέρνησης, είναι αρμοδιότητα της Βουλής των κομμάτων και των Βουλευτών ήταν μια καθαρή προειδοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου και στη ΝΔ, αν και ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την προσεχή Τετάρτη στις έξι το απόγευμα τις προτάσεις του για την αλλαγή του συνταγματικού χάρτη της χώρας.
Το να μην αντέξει το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί τη ΝΔ, την ώρα που κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού ακόμα και οι δημοσκόποι έχουν μείζον πρόβλημα καταγραφής της πραγματικής κατάστασης.
 

Για να αλλάξει το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, της οποίας μεγάλο τμήμα έχει διάθεση για τιμωρητική ψήφο, ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται για περιοδείες (το πρόγραμμά του θα οριστικοποιηθεί το αργότερο έως την προσεχή Παρασκευή), ενώ θα κάνει και δυο κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης