Ερντογάν: Έχουμε τέσσερις βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο

Οι μειονοτικοί βουλευτές στη Θράκη έχουν εντολή από την Άγκυρα να κατέρχονται πάντοτε με το κόμμα που θα... νικήσει στις εκλογές ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη εκλογή τους. Άλλοτε κατέρχονται με τη ΝΔ, άλλοτε με το ΠΑΣΟΚ και τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το επεσήμανε και ο Ερντογάν στην Κομοτηνή: "Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις βουλευτές στο (ελληνικό) Κοινοβούλιο. Οι τέσσερις βουλευτές μας πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα στο Κοινοβούλιο. Πρέπει να εκφράσετε τα προβλήματά σας. Υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να κάνετε" τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας και συνέχισε: "Τουρκία και Ελλάδα έχουμε περίπου 150 προβλήματα. Εσείς, οι συμπατριώτες μας, είστε μία γέφυρα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, έτσι σας βλέπουμε". 

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρητικά φυσικά, μπορούν να ρίξουν την οριακή... κυβέρνηση των 153 βουλευτών της συγκυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι κοντά στον Ταγίπ Ερντογάν στην περιοδέια του στην Κομοτηνή βρίσκονταν οι βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος σημείωσε: «Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Τουρκία και η Τουρκία στην Ελλάδα».

Η επίσκεψη Ερντοιγάν στην Ελλάδα είχε ένα μόνο νόημα: Στον όποιο πλούτο του Αιγαίου η Τουρκίς πρέπει να έχει συμμετοχή. Όλες οι "κορώνες" του Σουλτάνου είχαν αυτό το νόημα. Ο Ερντογάν από το 2003 χτίζει μια οικονομική δύναμη και δεν ενδιαφέρεται για εδάφη αλλά για την οικξονομική ισχύ της χώρας του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης