Δημοτικές εκλογές; Ότι πει τ΄αφεντικό (Σκουρλέτης) όταν του το πουν και αυτουνού

Στον πολιτισμένο κόσμο οι κοινοβουλευτικοί κανόνες είναι σταθεροί και δεν αλλάζουν κάθε τόσο για να λεηλατήσουν οι κυβερνώντες ψήφους ή να παραπλανήσουν τους ιθαγενείς. Μάλιστα ο πρώτος κανόνας που τηρείται είναι ο χρόνος. Δεν υπάρχουν... πρόωρες εκλογές αυτό είναι ελληνική πατέντα ενός άθλιου πολιτικού συστήματος που κουρελιάζει Σύνταγμα και Θεσμούς για να επιβιώνει.

Τώρα έχουμε μπροστά μας τις δημοτικές εκλογές. Οι προηγούμενοι αποφάσισαν να γίνονται μαζί με τις ευρωεκλογές ώστε να περιοριστεί σημαντικά το κόστος τους. Το ψήφισε η Βουλή και φάνηκε να ισχύει. Ισχύει; Όχι φυσικά, εδώ είναι Ελλάδα και κάθε πρωί που ξυπνάς πρέπει να ενημερώνεσαι για το τι έχει αλλάξει. ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης ως αρμόδιος υπουργός, κάποια στιγμή θα είναι ο μόνος που θα ξέρει πότε θα γίνουν οι εκλογές και με ποιο σύστημα. Όταν θα μάθει θα το πει και σε εμάς. Τώρα δεν το ξέρει ακόμη, γιατί στα υπόγεια του Μαξίμου βάζουν κάτω δημοσκοπήσεις, πράσινους, μπλε και κόκκινους κόκκους, συγγνώμη Δήμους ήθελα να πω και όταν αποφασίζουν τι είναι καλό για το κομματικό τους συμφέρον θα το πάνε πολύ δημοκρατικά στη Βουλή όπου άνθρωποι με ελεύθερη σκέψη, πολύ δημοκράτες, θα το ψηφίσουν.

Μια ωραία ιδέα θα ήταν οι ελέυεθροι αυτοί άνθρωποι εντελώς δημοκρατικά να το ψηφίσουν από τώρα: "Ναι σε ότι φέρει ο κ. Σκουρλέτης κάποτε στη Βουλή". Γιατί να περιμένουμε; 

Τώρα ο ίδιος ο Σκουρλέτης δεν ξέρει ακόμη ο άνθρωπος τι θα φέρει στη Βουλή: "Προσανατολιζόμαστε σε ένα σύστημα όπου οι έδρες θα κατανέμονται στη βάση της πραγματικής εκλογικής δύναμης και δεν θα παίρνει τη "μερίδα του λέοντος" ο επικρατέστερος της δεύτερης Κυριακής" είπε. Το ψάχνει ο άνθρωπος. Με πυξίδα. Προσανατολίζεται.

Όσο για τον χρόνο των εκλογών ούτε αυτό το ξέρει: «Δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος οι ευρωεκλογές δια νόμου να γίνονται την ίδια μέρα με τις αυτοδιοικητικές" είπε. Δεν το πολυεξήγησε γιατί δεν υπάρχει "ουσιαστικός λόγος", αλλά αυτός κάτι θα ξέρει. Εμάς δεν μας πέφτει λόγος! Και ποτέ να μην γίνουν δημοτικές εκλογές και να διορίζονται οι δήμαρχοι από τον Σκουρλέτη καλύτερα. Μην τρέχουμε και στις κάλπες.
                             
                                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης