Γιατί πολύ σύντομα η κυβέρνηση Παπαδήμου θα απομυθοποιηθεί. (Πώς το ξεπερασμένο και επικίνδυνο πολιτικό σύστημα της χώρας κατάφερε για μία ακόμη φορά να διασωθεί).

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος είπε μια μεγάλη αλήθεια. Δεν είναι πολιτικός. Έτσι ίσως δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι το ξεπερασμένο και επικίνδυνο πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας, τον χρησιμοποιεί για να επιβιώσει. Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, εξαγριωμένοι πολίτες δεν επέτρεψαν στους πολιτικούς να παρακολουθήσουν από τις θέσεις των επισήμων τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Οι αντιδράσεις κατά του μνημονίου "έριχναν" την κυβέρνηση Παπανδρέου. Η αμφισβήτηση του συνόλου των πολιτικών δεν είχε προηγούμενο. Η χώρα είχε παραλύσει από πρωτοφανείς απεργιακές κινητοποιήσεις. Τι συνέβει και η κατάσταση έχει πλέον εξομαλυνθει; Μόνο ένα γεγονός. Η κυβέρνηση Παπαδήμου...

Το πολιτικό σύστημα, διαχρονικά υπεύθυνο για τα δεινά της χώρας μεταμφιέστηκε σε κάτι άλλο - ενώ είναι το ίδιο - και συνεχίζει να κυβερνά! Και μάλιστα εμφανιζόμενο ως η σωτήρια διαδοχή του...εαυτού του!

Ιδού τι έχει συμβεί:

  •  * Οι ίδιοι πολιτικοί της αδράνειας, των τηλεπαραθύρων και της αποδεδειγμένης ανεπάρκειας, συγκρότησαν μία "νέα" κυβέρνηση 48 υπουργών, χωρίς κανένα νέο πρόσωπο εκτός συστήματος.
  •  * Μέγα άλλοθι ο κ. Παπαδήμος. Τον τοποθέτησαν πρωθυπουργό "τους", μη επιτρέποντάς του να έχει δικούς του υπουργους, ούτε να ασκήσει άλλη πολιτική εκτός της ήδη προδιαγεγραμμένης του μνημονίου.
  •  * Τα ΜΜΕ είτε από ιδιοτέλεια είτε από εξώφθαλμη ανικανότητα, παρουσιάζουν αυτή την κυβέρνηση ως "μια νέα αρχή".

Έτσι, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά απολύτως αλλαγή πολιτικής ( η λιτότητα θα συνεχιστεί, όπως και η ύφεση και η έλλειψη ανάπτυξης ), το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης ελπίζει ότι θα φτάσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες μέχρι τις εκλογές όπου θα διαμορφωθεί το νέο παζλ εξουσίας "με λαική εντολή'' αυτή τη φορά.

Ένα ερώτημα είναι ο κ. Παπαδήμος. Πώς απεδέχθη τη θέση του πρωθυπουργού χωρίς την παραμικρή εξουσία; Θυμίζουμε ότι τα πρώτα ρεπορτάζ έλεγαν ότι απαιτούσε ανοικτό χρόνο διακυβέρνησης και ευχέρεια χειρισμών. Ποτέ δεν τα ζήτησε τελικά. Η μόνη συνεισφορά του λοιπόν  θα είναι, να εμφανίζεται ως αξιόπιστος συνομιλητής με την Ευρώπη; Αυτό είναι όλο;

Ένα δεύτερο ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πάρα πολύ σύντομα δεν θα πείθει. Το πολιτικό σύστημα ιδιαίτερα μετά το..."δημοψήφισμα", είναι δέσμιο των Ευρωπαίων που έμαθαν να επιβάλλουν τις απαιτήσεις τους. Επί πλέον ουσιαστικά είμαστε σε προεκλογική περίοδο οπότε η κυβέρνηση Παπαδήμου θα μετατραπεί σε πεδίο φανερών και κρυφών κομματικών αντιπαραθέσεων. Οι πολίτες πολύ γρήγορα θα αντιληφθούν ότι τίποτα δεν άλλαξε...Και θα ξαναβγούν στους δρόμους. Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, δεν σηματοδοτούν αλλαγές για τη χώρα. Σύντομα αυτό θα ξεκαθαριστεί.

Το ίδιο πολιτικό σύστημα παραμένει στην εξουσία όπως και πριν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης