Γιατί ο πολιτικός χρόνος κυλά εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικοί αναλυτές (υπάρχουν και τέτοιοι στην Ελλάδα) εκτιμούν ότι "όσο ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στην εξουσία καταστρέφοντας την χώρα... τόσο το καλύτερο". Όπως εξηγούν οι εν λόγω αναλυτές αν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκλογές πριν βιώσει ο ελληνικός λαός στο πετσί του τα φοβερά δεινά που έχει υπογράψει τότε βεβαίως θα τις έχανε, αλλά θα παρέμενε δεύτερη πολιτική δύναμη καιροφυλακτώντας για επιστροφή στην εξουσία.

Αντιθέτως, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στην εξουσία προκαλώντας το κοινό αίσθημα με αυτό το πρωτοφανές θράσος του να εμφανίζει μονίμως το μαύρο για άσπρο, τα επίσης πρωτάκουστα ψεύδη για κάθε τι, το βόλεμα αργόσχολων και κυρίως την δομική καταστροφή της κοινωνίας, τόσο θα συρρικνώνεται η δύναμή του. Εκτιμάται πως όταν κοπούν συντάξεις και μισθοί (κόφτης), όταν οι φόροι αποβουλιάξουν τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις, τότε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα μειωθούν τόσο, ώστε κάποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις  να σφετεριστούν την δεύτερη θέση.

Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα γνωρίζει όλα αυτά και έτσι εξηγείται η πρεμούρα του να ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο ώστε ο πρώτος... να χάνει και να κυβερνά ο δεύτερος αφού παζαρέψει έδρες και υπουργεία με τον τρίτο, τον τέταρτο και τον πέμπτο!

Για να καταλάβετε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κλείνει την Βουλή για καλοκαίρι ώστε να ψηφίσει το νέο εκλογικό νόμο - έκτρωμα (μνημείο αντιδημοκρατικής πρακτικής) ακόμα και με 153 ψήφους. Στην περίπτωση αυτή ο εκλογικός νόμος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν στην... δεξιά παρένθεση και δεν τους πολυ-πειράζει.

Και στη ΝΔ πιστεύουν ότι "όσο κυλά ο χρόνος τόσο καλύτερα για το κόμμα". Μην ξεχνάτε ότι στις δημοσκοπήσεις το +2% έγινε +4% και αργότερα +8,5%. Θεωρούν ότι με την ανακοίνωση και του προγράμματος της; ΝΔ η διαφορά θα γίνει οριστικά διψήφια και πως ο στόχος ακόμα και για ποσοστά αυτοδυναμίας θα είναι ρεαλιστικός. Φυσικά δεν το συζητούν: Ακόμα και με αυτοδυναμία θα συνεργαστούν κυβερνητικά και με άλλα κόμματα  για να οριστικοποιήσουν την απομόνωση ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα αν έχει ψηφιστεί αυτός ο εκλογικός νόμος - έκτρωμα.

                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης