Γιατί οι Έλληνες πολιτικοί είναι τόσο απάνθρωποι;

Βουλή

Υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που εμπεριέχουν και το χαράτσι. Όσοι μπόρεσαν να το πληρώσουν το πλήρωσαν. Όλοι οι υπόλοιποι δεν πλήρωσαν γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, αν και υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που δεν πλήρωσε για ιδεολογικούς λόγους. Εν μέσω σκληρότατης ύφεσης, η κυβέρνηση θάταν λογικό να αποφασίσει να ανακουφίσει αυτούς τους ανθρώπους, ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΣ, σε λίγες δόσεις την οφειλή. Δεν το κάνει όμως και, αντιθέτως, έχει δώσει εντολή η ΔΕΗ να προχωρήσει στην διακοπή ηλεκτροδότησης στα πρώτα 20.000 νοικοκυριά. Γιατί; Γιατί η κυβέρνηση Παπαδήμου εν μέσω πραγματικής οικονομικής ανέχειας θα κόψει το ρεύμα των φτωχών; Και γιατί δεν τα δοσοποιεί; Πάλι θα τα εισπράξει.

Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση Παπαδήμου δυστυχώς. Είναι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα που δεν αντιμετωπίζει με ανθρωπιά αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους. Γιατί;

Η απάντηση προκαλεί θλίψη. Η πολιτική εξουσία έχει προ πολλού χάσει την επαφή της με την κοινωνία. Δεν υπάρχουν άνθρωποι αλλά αριθμοί. Εκαταντάδες πολιτικά πρόσωπα έχουν εδώ και χρόνια βολευτεί σε "καλές ζωές', μακρυά από τα προβλήματα και τα άγχη των ανώνυμων απλών ανθρώπων. Δεν τους νοιάζει αν οι φτωχοί μείνουν χωρίς ρεύμα. Ακόμα χειρότερα δεν... τόχουν σκεφτεί να κάνουν μια ρύθμιση. Κι ακόμα τρισχειρότερα τόχουν σκεφτεί αλλά "αν ρυθμίσουμε θα δικαιώσουμε όσους δεν πλήρωσαν, εις βάρος αυτών που πλήρωσαν"! Στο μεταξύ ο πόνος του φτωχού οικογενειάρχη που αφήνει τα παιδιά του χωρίς ηλεκτρικό και απομυθοποιείται στα μάτια τους κανείς δεν το λογαριάζει.

Τα ίδια κάνουν και με τους φοροοφειλέτες. Όσοι έχουν πληρώνουν και δεν συλλαμβάνονται. Όσοι συλλαμβάνονται ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Έχουν καταστραφεί. Να φυλακιστούν κι όλας; Και είναι η αξιοπρέπεια των δικαστών που δεν έχουμε ζήσει δράματα σ αυτή την περίπτωση (ορίζουν τακτική δικάσιμο).

Ζούμε σε μια χώρα όπου οι κυβερνώντες είναι απάνθρωπα όντα, εντελώς αδιάφορα για την ζωή του άλλου και χωρίς κοινή λογική. Να τα θυμηθείτε αυτά την ώρα της κάλπης όταν έρθει.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης