Γιατί οι Έλληνες πολιτικοί δεν διαγράφουν τα χρέη... νεκρών και πτωχών; Αδυναμία ή παραλογισμός;

Υπ. Οικονομικών

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα του πλανήτη που δεν διαγράφει τα χρέη νεκρών και πτωχών! Πρόκειται για μια αδυναμία των πολιτικών (φοβούνται μήπως κατηγορηθούν ότι διέγραψαν και χρέη ημετέρων) που όμως καταλήγει σε έναν αδιανόητο παραλογισμό: Άνθρωποι που έχουν... πεθάνει ή πτωχεύσει από δεκαετιών και είναι αδύνατον να καταβάλουν έστω και ένα ευρώ, να συμπεριλαμβάνονται σε λίστες δήθεν οφειλετών, τα δε ΕΙΚΟΝΙΚΑ ποσά να υπολογίζονται στα υπό... είσπραξιν!

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε 2 λίστες οφειλετών: Επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Στην πρώτη λίστα υπήρχαν εταιρείες που έχουν κλείσει 20 και 30 χρόνια πίσω (Μινιόν, Πατραική, Λαδόπουλος, επιχειρήσεις Κοσκωτά κ.α.). Στη δεύτερη λίστα υπάρχουν ονόματα επιχειρηματιών που έχουν νομίμως πτωχεύσει και τα χρέη τους είναι ΕΙΚΟΝΙΚΑ. Δεν υπάρχουν πια και σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα θα είχαν διαγραφεί. Και στις δυο λίστες δεκάδες ονόματα... νεκρών (π.χ. Λαδόπουλος).

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι το ύψος των οφειλών. Πρόκειται για ποσά που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εξωπραγματικά πρόστιμα των φορολογικών αρχών. Στο παρελθόν οι εφοριακοί μπορούσαν να "ρίξουν" τα βιβλία μιας επιχείρησης και στη συνέχεια να επιβάλλουν εξωλογιστικά πρόστιμα επί υποθετικών τζίρων και εισοδημάτων. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών παρότρυναν αυτή την σφαγιαστική τακτική "για παραδειγματισμό". Το μόνο που πέτυχαν ήταν να καταστρέψουν χιλιάδες επιχειρήσεις, χάνοντας μάλιστα και την δυνατότητα να εισπράξουν χρήματα από αυτές τις φορο-παραβάσεις, αν τα πρόστιμα ήσαν λογικά.

Η τακτική στρουθοκαμηλισμού των πολιτικών στο ζήτημα των πτωχών, έχει φοβερές κοινωνικές παρενέργειες. Άνθρωποι που θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο επιχειρείν, να φορολογηθούν και να ξανασταθούν στα πόδια τους, είναι επί δεκαετίες ΟΜΗΡΟΙ αυτών των λιστών, παντελώς αποκλεισμένοι από την φυσιολογική ζωή. Και μιλάμε για ανθρώπους που απέτυχαν εξ αιτίας τρίτων αιτιών (όπως τώρα η ύφεση).

Να σημειωθεί ότι πέρυσι ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου είχε φέρει στην Βουλή ΕΙΚΟΝΙΚΑ ποσά ύψους 25 δισ. ευρώ για διαγραφή (νεκρών, πτωχών κ.α.). Αντί να περάσει αυτή η φυσιολογική και υγιής πρόταση, η πλειοψηφία των βουλευτών "επαναστάτησε" και αυτή η διαγραφή... απετράπει. Έτσι ζούμε ακόμα με λίστες ανύπαρκτων οφειλετών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Σχόλια

Οχι μονο ο Ηρακλειτος αλλα και το υπουργειο οικονομικων μας υπενθυμιζει ποσο ρευστα ειναι τα ορια μεταξυ ζωης και θανατου και οχι μονον αυτο ενωνει ζωη και θανατο με ΧΡΕΗ!!!! Σουπερ;;;;;;!!!!!

Δείτε επίσης