Συλλήψεις φοροοφειλετών που έχουν καταστραφεί ή συλλήψεις τοκογλύφων; (Όταν η Δικαιοσύνη λειτουργεί υπέρ της κοινωνίας).

Θεσσαλονίκη, τοκογλύφοι

Η εξάρθρωση των συμμοριών εκβιασμού και τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη και η προσαγωγή τους με χειροπέδες στις Αρχές, ήταν εικόνες ανακούφισης στην Ελληνική κοινωνία. Είχαν προηγηθεί εδώ και μήνες, εικόνες συλλήψεων επιχειρηματιών για φοροοφειλές. Δηλαδή ανθρώπων που έχουν "πέσει έξω" και ενώ δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, απειλούνται κιόλας με βαριές δικαστικές ποινές ακόμη και φυλάκιση.¨(Όσοι φοροοφειλέτες δεν έχουν πέσει έξω, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ και αποφεύγουν τον διασυρμό. Αυτοί που συλλαμβάνονται είναι οι μη έχοντες).Είναι χαρακτηριστικό -και πολύ σωστά- ότι δεν διετάχθη ούτε μια προφυλάκιση φοροοφειλέτη (ορίστηκαν τακτικές δικάσιμοι), ενώ στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης έγιναν προφυλακίσεις.

Σήμερα η Δικαιοσύνη είναι για την χώρα θεσμός-βαρόμετρο. Οι πολίτες έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη τους προς τον πολιτικό κόσμο που τους αδικεί συστηματικά με απολύσεις, φόρους, φτώχεια και ύφεση στρέφονται όπου αλλού. Και η Δικαιοσύνη καλείται πια να διαδραματίσει έναν σπουδαίο ρόλο υπέρ των πολιτών και της κοινωνίας, μακράν του πολιτικού συστήματος και των επιρροών του. 

Στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης, η Δικαιοσύνη αντελήφθη ότι ήταν πολύ πιθανό οι Αρχές στο παρελθόν να... είχαν συλλάβει θύματα των τοκογλύφων για οφειλές φόρων. Δηλαδή ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν στο κράτος γιατί εν τω μεταξύ καταληστεύτηκαν εκβιαζόμενοι, από μέλη των συμμοριών αυτών που διάγουν βίον ανέμελον...

Στο μεταξύ προφυλακιστέοι κρίθηκαν οκτώ κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, μετά τις απολογίες τους. Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ αφέθηκε ο δημοσιογράφος της ΕΤ3. Επίσης, προφυλακίστηκαν ακόμη δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας εν ενεργεία κι ο άλλος απότακτος, o πρώην ποδοσφαιριστής -σερβικής καταγωγής- του ΠΑΟΚ, ο γιος του 58χρονου φερόμενου ως «εγκέφαλου» της ισχυρότερης από τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις και τέσσερις «μπράβοι».

Την Παρασκευή απολογήθηκαν 13 άτομα, από τα οποία προφυλακίστηκαν τα επτά που φέρονται να ασχολούνταν είτε με την είσπραξη χρημάτων από τα θύματα, είτε είχαν ρόλο «μπράβων». Στους υπόλοιπους έξι που αφέθηκαν ελεύθεροι, επιβλήθηκαν η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα, η εμφάνιση ανά μήνα στο τμήμα της περιοχής τους, καθώς και χρηματικές εγγυήσεις που φτάνουν τα 300.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι 7 κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης