Βενιζέλος προς Σαμαρά: Δεν βγαίνει Πρόεδρος χωρίς συναίνεση - Τα τέσσερα σενάρια ανατροπής που όμως δεν θα λειτουργήσουν

Δύο οι γραμμές στην συγκυβέρνηση μετά τα 135 καταδικαστικά όχι : Ο Σαμαράς διαμηνύει ότι δεν θα ρίξει κανένα άσο από το μανίκι μέχρι τέλους των ψηφοφοριών. Ο Βενιζέλος από την απέναντι όχθη του ζητά να πάρει πρωτοβουλίες συναίνεσης γιατί διαφορετικά "Πρόεδρος δεν εκλέγεται".

Υπάρχουν τα παρακάτω 4 σενάρια:

1. Καμία κίνηση στις επόμενες δυο ψηφοφορίες πέραν των γνωστών πιέσεων σε βουλευτές. Αναμενόμενη ήττα και εκλογές με στόχο την ανατροπή Αυτό διαδίδει ήδη ο κ. Σαμαράς τις αλλά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (και δικοί του)  του ζητούν πρωτοβουλίες ΠΡΙΝ την δεύτερη ψηφοφορία. Μετά θα είναι αργά.

2. Πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτούν από κοινού με την τρόικα. Να συναποφασίσουν για Πρόεδρο και να ορίσουν ημερομηνία εκλογών.

3. Πρόταση στα άλλα κόμματα με τα παραπανω, συν κυβέρνηση ειδικού σκοπού (αλλά με Σαμαρά)

4. Αλλαγή προσώπου για την Προεδρία. Στην θέση του κ. Δήμα πρόσωπο από την Κεντροαριστερά.

Στις παραπα΄νωω προτάσεις να "κολλάει" και η Συνταγματική αναθεώρηση.

ΤΙ ΛΕΓΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Αφού παρασκηνιακά ξεκαθάρισε ότι το 160-135 είναι μήνυμα προς τον Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος σε εντελώς διαφορετική γραμμή από τον πρωθυπουργό δήλωσε: "Προχωράμε ως την τρίτη ψηφοφορία και περιμένουμε την ανταπόκριση των κομμάτων του Δημοκρατικού Τόξου στη συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μας ενδιαφέρει η εθνική συνεννόηση. Εμείς τουλάχιστον είμαστε ανοιχτοί για να τα συζητήσουμε όλα".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης