Αποφυλακίζουν συντομότερα τον Κουφοντίνα με μεταγωγή του σε αγροτικές Φυλακές - Οργισμένες αντιδράσεις

Επισπεύδουν κατά πολλά χρόνια την αποφυλάκιση Κουφοντίνα. Ο Κουφοντίνας με 11 δολοφονίες και 11 φορές ισόβια, αποφυλακίζεται σε 25 χρόνια. Με δεδομένο ΄το έχει φυλακιστεί το 2002 βγάινει το 20227 δηλαδή σε εννέα χ΄ρονια. Τώρα τον στέλνουν αγροτικές φυλακέες όπου οι ημέρες μετράνε διπλές άρα του χαρίζουν τουλάχιστον 4,5 χρόνια (ίσως και περισσότερα αν έχει κάνει στο παρελθόν διπλές ημέρες). 

Οι αγροτικές φυλακές αποτελούν ανοικτά και όχι κλειστά καταστήματα κράτησης, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι κρατούμενοι είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν αγροτικές εργασίες, όπως η συγκομιδή πορτοκαλιών, ελαιών, ενώ φροντίζουν ακόμα και χοιροστάσια.

Ας σημειωθεί επιπροσθέτως, πως κάθε ημέρα κράτησης στη συγκεκριμένη φυλακή μετρά τουλάχιστον διπλή με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης.

Η "Καθημερινή" γράφει ότι, με τα τωρινά δεδομένα, σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα θα είναι δυνατή η αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο ίδιος  το τελευταίο διάστημα έχει λάβει ολιγοήμερες άδειες και έχει εξέλθει της φυλακής για διάστημα 48 ωρών και έχει επιστρέψει, ενώ ο ίδιος υπέβαλε αίτηση η οποία και έγινε δεκτή.

Όσον αφορά το καθεστώς των αδειών υπογραμμίζεται πως δεν διαφέρει από τις φυλακές κλειστού τύπου.

Η αιφνίδια μεταγωγή του δολοφόνου της 17Ν προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απηύθυνε ερώτηση προσωπικά προς τον πρωθυπουργό.

* «Ένας εγκληματίας που δεν έχει νιώσει την ανάγκη για μισή συγνώμη ΔΕΝ μπορεί να απολαμβάνει το προνόμιο της αγροτικής φυλακής», σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, η συνέπεια αυτού είναι να στερείται η θέση από τον επόμενο στη λίστα ανώνυμο φυλακισμένο που έχει μετανιώσει για τα εγκλήματά του και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία.

«Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Κ. Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σάς επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;», σημείωσε στον λογαριασμό του στο Τwitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης