Αναστασιάδης: Κανένας διάλογος, όσο παραβιάζεται η κυπριακή ΑΟΖ!


Όσο υφίσταται η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αδύνατη η συμμετοχή μου στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

 Σε γραπτή δήλωση του, ύστερα από τη μακρά συνεδρία του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι στη συνάντηση προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν τις απαράδεκτες παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, με την εκδοθείσα NAVTEX και την ερευνητική δραστηριότητα του Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΖ.

 Επανέλαβε, τέλος , τη θέση πως ο φυσικός πλούτος αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για έναν ουσιαστικό διάλογο, μακριά από απειλές ή εκβιασμούς, προκειμένου να εξευρεθεί το συντομότερο δυνατόν μια κοινά αποδεκτή λύση του κυπριακού προβλήματος.

Η λύση, υπογράμμισε,  θα είναι προς όφελος των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, αλλά και του συνόλου των χωρών της περιοχής, της Τουρκίας μη εξαιρουμένης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης