Αδυναμία συγκροτημένου απολογισμού της συμφωνίας με τα Σκόπια - Συμφώνησαν μόνοι τους δεν έχουν ενημερώσει κανέναν

Μουδιασμένη η Ελλάδα - πολίτες και πολιτικοί - προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει την Συμφωνία Τσίπρα και Ζάεφ αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον διότι ουδείς τη γνωρίζει λεπτομερώς. Ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε τηλεφώνημα ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό, από τον οποίο ζήτησε να του στείλει "όλη τη συμφωνία". Αργότερα την απέρριψε (δες σε άλλη ανάρτηση).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η κυβλερνηση επιχαίρει και ο κ. Τσίπρας έκανε διάγγελμα, ουδείς έχει αντιδράσει θετικά ή αρνητικά ακόμη, ΜΗ γνωρίζοντας τι έχει συμφωνηθεί.

Μια πρώτη εικόνα είναι: Δώσαμε όνομα (Βόρεια Μακεδονία) και τις ανύπαρκτες μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, με την διευκρίνηση ότι ότι οι Σκοπιανοί θα λένε ότι δεν έχουν ελληνικές ρίζες αλλά σλαβικές. Ποιος θα ασχοληθεί με αυτό στον διεθνή περίγυρο; 

Ως μια ιστορική λύση που κινείται στην εθνική γραμμή, εξασφαλίζει την απαλοιφή αλυτρωτικών προβλέψεων αλλά και προστατεύει τον διαχωρισμό της αρχαίας μακεδονικής ιστορίας από κάθε απόπειρα οικειοποίησής της αποτίμησε κατά το διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας την προιτεινόμενη συμφωνία με τα Σκόπια.

Οι ενταξιακές πορείες στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα ανακληθούν εάν δεν υπάρξουν οι κατάλληλες συνταγματικές τροποποιήσεις, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός

Oι βόρειοι γείτονες μας συμφώνησαν να αλλάξουν τη Συνταγματική τους ονομασία για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων, "συμφώνησαν να μετονομάσουν τη χώρα τους σε Δημοκρατία της Severna Makedonija (Σεβέρνα Μακεντόνιγια), δηλαδή στη γλώσσα μας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική του δήλωση προς τον ελληνικό λαό.

Κατά τον κ. επιτυγχάνεται ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της Ελληνικής Μακεδονίας και των Βόρειων Γειτόνων μας και μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης