Αβραμόπουλος: Δεν έχει τεθεί θέμα υποψηφιότητάς μου για την ΠτΔ - ΝΔ: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η υπερφορολόγηση

Ο νέος θεσμικός του ρόλος μπορεί να μην του επιτρέπει να εμπλακεί δημόσια στις πολιτικές εξελίξεις, ωστόσο σε αυτή την δύσκολη εκλογική μάχη που δίνει η ΝΔ στην οποία είναι και αντιπρόεδρος της παράταξης δεν θα μπορούσε να είναι απών. Με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συσπείρωση όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ βγαίνουν μπροστά. 

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Έλληνα Επίτροπο στο Μαξίμου έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα που χειρίζεται, τα θέματα ασφάλειας, της μετανάστευσης και της ιθαγένειας. 

Ωστόσο ο Δ. Αβραμόπουλος θέλησε να ξεκαθαρίσει και δημόσια πλέον τα σενάρια που ήθελαν να τον προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Δημοκρατίας. 

«Σε όλες αυτές τις φήμες δεν χρειάζεται να κάνω κανένα σχόλιο. Είμαι Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία, ανταποκρινόμενος στην αποστολή που μου έχει αναθέσει η Ευρώπη στο όνομα των Ευρωπαίων αλλά και βεβαίως των Ελλήνων πολιτών» και πρόσθεσε πως «δεν έχει τεθεί ποτέ κανένα τέτοιο θέμα» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Με θετικά λόγια μίλησε και για τις προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει χαλάρωση στο Σύμφωνο Σταθερότητας κάτι που έθεσε ο Δ. Αβραμόπουλος στο κολέγιο των επιτρόπων και είχε δεχθεί τα συγχαρητήρια του ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας σε δύσκολη θέση τη ΝΔ. 

«Το θέμα της χαλάρωσης στο Σύμφωνο Σταθερότητας είναι κάτι το οποίο όλες οι κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού νότου το επιδιώκουν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και βεβαίως, η Ελληνική κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο που προηγήθηκε και μέχρι το επόμενο Συμβούλιο Κορυφής έχει δώσει τον δικό της αγώνα». 

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό αναδεικνύουν στην ΝΔ θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν πως ο Α. Τσίπρας επιθυμεί να «εξοντώσει» φορολογικά τους πολίτες . 

Στη ΝΔ σημειώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει το σύνολο των συναλλαγών μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων, τις Χρηματιστηριακές συναλλαγές, θα επιβάλλουν έκτακτη φορολόγηση των κερδών όλων των επιχειρήσεων και θα αυξήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης