Έρχονται γκάλοπ με μειωμένο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και μάχη Γιώργου Παπανδρέου- Στ. Θεοδωράκη για την 3η Θέση!

 Έρχεται την Τετάρτη «κύμα» δημοσκοπήσεων, που φυσικά δεν το φέρνει η κακοκαιρία. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχει κλείσει η ψαλίδα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αλλά επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα ανατροπής της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του molonoti.gr, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που έδιναν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 3-3,5 ποσοστιαίες μονάδες, τώρα του δίνουν αέρα 2-2,5 μονάδων. Το ίδιο, αναλογικά, συμβαίνει και με τις εταιρείες που στην πρόθεση ψήφου έδιναν πλεονέκτημα 4-5 μονάδων στον Τσίπρα. Τα «φρέσκα» υπό δημοσίευση γκάλοπ δίνουν διαφορά 3-3,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Άλλο χαρακτηριστικό των μετρήσεων είναι ότι διεκδικούν την 3η θέση το νεότευκτο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και το «Ποτάμι», με τα ποσοστά τους να κυμαίνονται στην πρόθεση ψήφου από 5,5 έως 7%.

Εξ άλλου, από τα ευρήματα των εταιρειών προκύπτει ότι το Κ.Κ.Ε και η Χρυσή Αυγή κινούνται ανάμεσα στο 4,5-5,5%, ενώ μάχη θα δώσουν για να μπουν στην Βουλή το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Αξιοσημείωτη, τέλος, είναι η επίδοση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (πάνω από 2%), ενώ δεν έχουν τύχη ο ΛΑΟΣ και η ΔΗΜΑΡ.

Με βάση τις εκτιμήσεις των δημοσκόπων είναι πολύ πιθανό η νέα Βουλή να είναι επτακομματική. Αλλά κι έξι κόμματα αν περάσουν το όριο του 3%, για να προκύψει αυτοδυναμία πρέπει το πρώτο κόμμα να ξεπεράσει το 36,5%.

Κάτι τέτοιο, όμως, είναι ανέφικτο με τα σημερινά δεδομένα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αναγωγές υπολείπεται κατά 4-5 ποσοστιαίες μονάδες.  

Γιώργος Αναστασόπουλος

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης