Έκλεισαν άλλες τρεις Συνεταιριστικές - Θα κουρεύουν καταθέσεις για κάθε προβληματική τράπεζα - Χιλιάδες ήδη τα τραπεζικά θύματα στην Ελλάδα

Ποιοί πληρώνουν μια τράπεζα όταν πέφτει έξω; Οι μικρομέτοχοι και από τούδε και στο εξής οι... καταθέτες! Στην Ελλάδα όσες Τράπεζες έκλεισαν οι μέτοχοι έχασαν ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των χρημάτων που είχαν σε μετοχές. Κανείς δεν το λέει. Μόνο στην Αγροιτική μιλάμε για 75.000 ανθρώπους. Δεν υπήρξε μέριμνα οι άνθρωποι αυτοί να πάρουν μετοχές ισόποσης αξίας από την Τράπεζα που τις απορροφούσε. Συνεπώς μιλάμε για μια πολιτική απόφαση που την πληρώνουν οι πολίτες...

Τα ίδια και με τις Συνεταιριστικές. Θα τις κλείσουν ΟΛΕΣ. Ήδη έκλεισαν άλλες τρεις (όπως αποκλειστικά είχει γράψει το Molonoti.gr) δηλαδή τις Ευβοίας, Δωδεκανήσου, Δυτ. Μακεδονίας. Οι μεριδιούχοι έχασαν ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των χρημάτων που είχαν τοποθετήσει σε αυτές (εκατομμύρια).

Τα θύματα από τις συγχωνεύσεις Τραπεζών στην Ελλάδα είναι εκατοντάδες χιλιάδες! Μόν μια Συνεταιριστική π.χ. μετρά από 10.000 - 20.000 μεριδιούχους - θύματα.

Ποια θα είναι η συνέχεια; Με μια ψευδέστατη φράση ("οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν στο μέλλον τα λάθη των τραπεζών"), ο ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ ανακοίνωσε ότι ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, οι εκπρόσωποι των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης  - εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου, της Κομισιόν και των υπουργών Οικονομικών της Ενωσης- κατέληξαν σε συμφωνία για την μεθοδολογία διάσωσης των προβληματικών τραπεζών. 

Οπως εκτιμούν αναλυτές αυτή η δήλωση του Μισέλ Μπαρνιέ, είναι μια προαναγγελία για μια συμμετοχή των καταθετών με κουρέματα καταθέσεων στα μελλοντικά σχέδια διάσωσης των προβληματικών τραπεζών. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης