Άσφαιρα τα πυρά κατά Μητσοτάκη για το πόθεν έσχες

Tην αρχειοθέτηση της υπόθεσης πρότεινε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης το μέλος της Επιτροπής που προέρχεται από το Συμβούλιο της Επιτροπής, ο οποίος γνωμοδότησε ότι, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης τον ή την εν διαστάσει σύζυγό τους για όσο διάστημα διαρκεί η διάσταση.

H εισήγηση του ανώτατου δικαστή όμως δεν βρήκε σύμφωνο τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Καρδίτσας Σπύρο Λάππα, ο οποίος, επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα, υποστήριξε ότι δεν είναι σαφές το χρονικό διάστημα που διήρκεσε η διάσταση του κ. Μητσοτάκη με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να ζητηθούν σχετικές εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ προτού ληφθεί οριστική απόφαση από την Επιτροπή.

Εκτίμηση, πάντως, πηγών που έχουν γνώση του κλίματος που επικράτησε στη συνεδρίαση, είναι ότι «όπως και να έχει, δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί παράβαση των κανόνων από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και στην επόμενη συνεδρίαση δεν μπορεί παρά να κλείσει οριστικά η υπόθεση».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης