Του Καθηγητή Κώστα Β. Μάρκου Πρώην Βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 Η μεταβατική περίοδος, με ορίζοντα την αλλαγή ηγεσίας, μετά από την εκλογική ήττα καιτην παραίτηση του εμβληματικού προέδρου Αλέξη Τσίπρα θα ήταν δύσκολη γιαοποιοδήποτε κόμμα. Πόσο μάλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει συγκροτηθεί στη βάσητης συνάρθρωσης τάσεων, συνιστωσών και ομάδων, που επιτρέπει πλούσια ανταλλαγήιδεών και ακολούθησε μια δύσκολη, αλλά τελικά εν γένει αποτελεσματική διαμόρφωσηενιαίας πολιτικής αντίληψης.

 Με δεδομένο το μένος του συστήματος εξουσίας Μητσοτάκη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,κάθε κακή ή αμφιλεγόμενη στιγμή στις εσωκομματικές διεργασίες μεγεθύνεται ή καιδιαστρεβλώνεται προκειμένου να δημιουργηθεί μια απωθητική εικόνα ασυνεννοησίαςκαι σύγκρουσης εγωισμών. Η πορεία όμως ανάδειξης του/της νέου Προέδρου προχωράσυγκροτημένα και ενωτικά. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούν την προεδρία τουέχουν μέχρι στιγμής διαφυλάξει τον πολιτικό πολιτισμό και ήθος που αρμόζει σε κόμματης Αριστεράς.

 Εκτιμώ τόσο πολιτικά, όσο και προσωπικά και τους 4 συντρόφους που έχουν καταθέσειτην διαθεσιμότητα τους. Με δεδομένο ότι τελικά για όλους ένας/μια θα είναι η επιλογή,προκρίνω για την επερχόμενη ψηφοφορία την Έφη Αχτσιόγλου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης