"Το μεγάλο μας τσίρκο" απόψε και αύριο στην Πάτρα

Σήμερα Δευτέρα 9 και αύριο Τρίτη 10 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ στο Αρχαίο Ωδείο, σταθμεύει ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών, μουσικών και χορευτών με επικεφαλής τους γνωστούς πρωταγωνιστές Γιώργο Αρμένη, Τάσο Νούσια, Μαρίνα Ασλάνογλου και τον κορυφαίο Ελληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο να διευθύνει ζωντανά 9μελή ορχήστρα επί σκηνής.


Η φιλόδοξη παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» σταθμεύει και στην Πάτρα από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Ακροπόλ. Πρόκειται βέβαια για το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που σφράγισε το νεοελληνικό θέατρο.
Μέσα από τραγούδια, σατιρικά και δραματικά επεισόδια ανατρέχουμε στην ελληνική ιστορία της Τουρκοκρατίας, της επανάστασης του 1821, της βασιλείας του Οθωνα, της Μικρασιατικής Καταστροφής, του πολέμου του 1940.
Το έργο είχαν πρωτοανεβάσει το 1973 η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος, ενοχλώντας το δικτατορικό καθεστώς. Σήμερα, 39 χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης καταπιάνεται ξανά με αυτή τη συγκλονιστική «μαρτυρία για τη διαχρονία της εθνικής μας περιπέτειας. Ενα λαϊκό έπος, στο οποίο διαγράφονται ανάγλυφα οι αρετές αλλά και οι παθογένειες της φυλής, οι ανατάσεις και οι πτώσεις, οι αγώνες και οι αγωνίες ενός λαού, που φορτωμένος τη βαριά του ιστορία, δοκιμάζει τον βηματισμό του προς τον χρησμό ενός αμφίσημου μέλλοντος».
Η παράσταση είναι ενταγμένη στο Φεστιβάλ του ΟΚΠΕ και θα παιχθεί στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο μετά από μεγάλη πανελλήνια περιοδεία.


Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης. Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος. Σκηνικά-κοστούμια: Ερση Δρίνη. Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου. Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Τραγουδιστής: Ζαχαρίας Καρούνης. Χορευτές: Παναγιώτα Αλεξίου, Αφροδίτη Γεωργιάδου, Κώστας Καφαντάρης, Αλέξης Τσιάμογλου.


Εισιτήρια 20 και 15 ευρώ διατίθενται στα καταστήματα Discover, Μusical, Οπτικά Καραμούζης.