Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος στο Άσυλο Ανιάτων Πάτρας

Στο πλευρό των τροφίμων του Ασύλου Ανιάτων Πάτρας βρέθηκαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου, τα μέλη του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου προκειμένου να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την προστάτιδα του Ιδρύματος της Αγίας Ευφροσύνης.

Μετά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ανδρέας Παναγόπουλος ο οποίος έκανε μία μικρή και μεστή αναφορά στις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει το Άσυλο στην ελληνική κοινωνία, στεγάζοντας, σιτίζοντας και περιθάλποντας αναξιοπαθούντες που πάσχουν από ανίατα νοσήματα. Ακολούθως τα Χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδος, ενώ να σημειωθεί πως νωρίτερα τα μέλη του Συλλόγου επισκέφθηκαν όσους είναι καθηλωμένοι στο κρεβάτι και τους προσέφεραν από ένα τριαντάφυλλο ως ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης.

Τρόφιμοι του Ιδρύματος μαζί με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους έγιναν ένα με τους χορευτές του Παγκαλαβρυτινού και χόρεψαν όλοι μαζί σε ρυθμούς παραδοσιακούς, με το κέφι να παραμένει αμείωτο για αρκετή ώρα.

Αμέσως μετά το χορευτικό πρόγραμμα ο πρόεδρος κ. Παναγόπουλος τίμησε σημαντικές προσωπικότητες για την προσφορά τους στο Άσυλο, μεταξύ αυτών και τα Χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου. Την πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος Αθανάσιος Φραντζής ο οποίος από την πλευρά του ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο όσο και το Δ.Σ. του Ασύλου Ανιάτων και παράλληλα πρόσθεσε: «Επισκεφθήκαμε όλους τους τροφίμους, σε κάθε κρεβάτι, προσφέροντας τους από ένα τριαντάφυλλο και εισπράξαμε ευχές από καρδιάς αληθινές, ενώ διαπιστώσαμε και το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας και φροντίδας τους εδώ. Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο και το Δ. Σ. αλλά και στους εργαζόμενους, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτόν για να κρατούν ζωντανούς ανθρώπους, τόσο πληγωμένους από την υγεία και την ζωή τους». Ακλούθησε μπουφές με γλυκύσματα και αναψυκτικά σε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν ανήμερα της εορτής της Αγίας Ευφροσύνης, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.