Μαθητής της Πάτρας κατέκτησε το 1ο βραβείο του 4ου Πανελλαδικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Σε δύο μαθητές: τον Γρηγόρη Κουβεριανό από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πατρών (Λάγγουρα) και τον Χατζηθεοδωρίδη Ελευθέριο από τη Σχολή Μωραϊτη, απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο, στον φετινό διαγωνισμό  Φιλοσοφικού Δοκιμίου που διοργανώθηκε, για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από το Τμήμα Φιλοσοφίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ Ναυπλίου) του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Συμμετείχαν τελικά 19 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου στην Κρήτη, από τα Γιαννιτσά και τον Προβατά Σερρών στην Μακεδονία, τον Μελιγαλά, τους Μολάους, το Αίγιο και την Πάτρα στην Πελοπόννησο, από την Ελευσίνα, την Γλυφάδα, το Ψυχικό και την Αθήνα.

Το δεύτερο βραβείο κατέκτησε ο μαθητής Κουτσόπουλος Αργύρης από το 1ο ΓΕΛ Αιγίου και την τρίτη θέση κατέλαβε η Ελισάβετ Λιάπη-Φώτου από το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Αναβρύτων.

Ο Ελευθέριος Χατζηθεοδωρίδης και η Λιάπη-Φώτου Ελισάβετ θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που θα γίνει τον Μάιο στο Ταρτού της Εσθονίας.

Στην ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο δηλώνει: "Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες που διαγωνιστήκαν πάνω σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό θέμα τη φετινή χρονιά («Φιλοσοφία και Τέχνη»), και ευχόμαστε στους διακριθέντες, εκπροσώπους πλέον της χώρας και του Πανεπιστημίου μας, καλή επιτυχία στην Εσθονία!"