Εκδήλωση-αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου

Το σήμερα ανταμώνει το χθες. Ο μνήμες παραμένουν νωπές και τα μηνύματα κάτι παραπάνω από επίκαιρα. Ο Νοέμβρης του ‘14 …ανταμώνει τον Νοέμβρη του ’73 και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, φέρνει με το δικό του τρόπο στο προσκήνιο την 17η Νοέμβρη, ως ημέρα μνήμης και μηνυμάτων.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα του Χορευτικού Τμήματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 8.00 το βράδυ, ημέρα μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του χορευτικού στο λιμάνι.

Ένα αφιέρωμα στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το ‘73 , ημέρες της εξέγερσης του λαού με πρωτεργάτες τους φοιτητές. Μια εκδήλωση τιμής στην αγωνιστικότητα, το θάρρος, την αυταπάρνηση, την αλληλεγγύη. Ενάντια στον φασισμό, για την λευτεριά, για ένα αύριο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τα συνθήματα επίκαιρα περισσότερο από ποτέ, σήμερα που το σχέδιο  φτωχοποίησης των πολιτών εφαρμόζεται με τον ποιο στυγνό τρόπο.

Στην εκδήλωση θα πάρει  μέρος η 20μελης ορχήστρα του χορευτικού, η οποία έχει την ευθύνη της μουσικής επένδυσης. Τις χορογραφίες θα εκτελέσουν το εφηβικό και μεγάλο χορευτικό.

Χορογραφίες: Χρήστος Γιαννόπουλος 

Κείμενα: Γιώργος Μαγιάκης

Επιμέλεια του ηλεκτρονικού υλικού προβολής  Δημήτρης Καραδήμας.

Διεύθυνση ορχήστρας: Δήμητρα Αψώμοτου

Γενική επιμέλεια Χρήστος Γιαννόπουλος.