Έπεσε η αυλαία για το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Αιγιάλειας

Με μια άρτια διοργανωμένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του δήμου Αιγιάλειας. Πολύς ήταν ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του δήμου και της ΔΗΚΕΠΑ και ξεναγήθηκε στο αρχαίο θέατρο της Αιγείρας, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε συναυλία με την ανακατασκευασμένη ύδραυλη στην πλατεία Αιγών (Λαμπινού).

Στις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου το θέατρο της αρχαίας Αίγειρας άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό που ξεναγήθηκε στο χώρο από την αρχαιολόγο της Στ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Χριστίνα Κατσαρού. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του αυστριακού ινστιτούτου που έχει αναλάβει την ανασκαφή στο χώρο του θεάτρου,  Γκεόργκ  Λάντστετερ, με ομιλία του  ανακοίνωσε μεταξύ άλλων  ότι θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον νέα πληροφόρηση του κοινού για την πορεία των ανασκαφών στην περιοχή. Στη συνέχεια οι Αιγιαλείς και οι επισκέπτες που παρακολούθησαν την ξενάγηση μετέβησαν στην πλατεία Λαμπινού και αφού απόλαυσαν ένα κοκτέηλ, είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν το μουσικό ταξίδι της ύδραυλης, του λεγόμενου οργάνου του νερού. Η ανακατασκευασμένη ύδραυλη, που αποτελεί αντίγραφο του πρώτου πληκτροφόρου οργάνου της αρχαιότητας, συνόδευσε το πρόγραμμα της εκδήλωσης που περιλάμβανε σωζόμενα έργα αρχαιοελληνικής μουσικής, καθώς και ποίηση μεγάλων Ελλήνων ποιητών μελοποιημένα από γνωστούς Έλληνες συνθέτες. Την ύδραυλη ερμήνευσε η πιανίστα   Νίκη Γκουντούμη με τη βοήθεια του Λευτέρη Παράσχου. Τραγούδησε  ο Γιάννης Θωμόπουλος,  που κέρδισε το κοινό με τη φωνή του, ενώ το όργανο παρουσίασε ο Γιώργος Παράσχος.

Την εκδήλωση, που αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Δήμου Αιγιάλειας, της ΔΗΚΕΠΑ, της Στ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, της  αντιδημαρχίας  ανατ. Αιγιάλειας, της Τοπικής Κοινότητας Αιγών , του Περιβαλλοντικού  και Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγών Βλοβωκάς και του Φιλοπροοδευτικού και  Πολιτιστικού  Ομίλου Βλοβωκάς  «Η Ομόνοια», χαιρέτισαν ο δήμαρχος Αιγιάλειας  Στάθης Θεοδωρακόπουλος, η αντιδήμαρχος Βασιλική Ψυχράμη, ενώ μεταφέρθηκαν στο κοινό χαιρετισμοί της διευθύντριας της Στ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Ερωφίλης Κόλλια, του συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου και του προέδρου του Σωματείου Διάσωσης Αρχαίων Θεάτρων «Διάζωμα» και πρώην υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου.