Έκθεση χαρακτική σε γρανίτη του Αλέξανδρου Λεβαντίδη

Μια ξεχωριστή έκθεση θα παρουσιαστεί στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά από 2 έως 6 Οκτωβρίου. Είκοσι μοναδικά εμπνευσμένα έργα, πάνω σε μαύρο γρανίτη, του καλλιτέχνη Αλέξανδρου Λεβαντίδη.

Ο ίδιος, Μηχανικός Ηλεκτρολόγος/Μεταλλειολόγος, υπήρξε επιθεωρητής των έργων φυσικού αερίου στη Ρωσία. Παράλληλα, ωστόσο, μαθήτευε στο πλευρό του πατέρα του, τον οποίο ακόμα και σήμερα, 16 χρόνια μετά το θάνατο του, θεωρεί ως πρότυπο, μιας και η τέχνη αυτή όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι οικογενειακή υπόθεση. «Από μικρός παρακολουθούσα τον πατέρα μου να δημιουργεί, με ιδιαίτερο δέος.

Ο ίδιος ήταν αυτοδίδακτος, αλλά τα έργα του είχαν μια απαράμιλλη ομορφιά. Αυτό που πάντα με ενθουσίαζε στη συγκεκριμένη τεχνική, ήταν το αποτέλεσμα που έμοιαζε εκπληκτικά με ασπρόμαυρη φωτογραφία, χωρίς βέβαια να έχει τη μονοδιάστατη υφή της. Το πρώτο μου έργο, στο ξεκίνημά μου, ενώ ο πατέρας μου είχε ήδη φύγει από τη ζωή, ήταν η προσωπογραφία του,  μια προσπάθεια να μιμηθώ όσα μου είχε διδάξει.  Έκτοτε, ακολούθησαν πολλά χρόνια εντατικής ενασχόλησης με το ιδιόμορφο αυτό είδος χαρακτικής».

Έργα σπουδαία, επίμονης εργασίας πάνω στο γρανίτη, με παρουσίες όπως η Αυγή, ο Ερμής και ο Διόνυσος, με προσωπογραφίες, αγιογραφίες και πολλά ακόμα περίτεχνα έργα του καλλιτέχνη αυτού, θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε στην πόλη μας.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης 10.00-13.00 και 18.00-21.00. Είσοδος ελεύθερη.