Συμφώνησαν στην προεκλογική κατανομή χώρων

Δημοτικό συμβούλιο Πάτρας

Με μοναδικό θέμα, την κατανομή χώρων και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης τους από τα πολιτικά κόμματα και τους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων, κατά την προεκλογική περίοδο των εθνικών βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, χθες το μεσημέρι.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διοίκησης, Χαρ. Στανίτσας, την Πέμπτη το βράδυ, συνεδρίασε η διαπαραταξιακή επιτροπή στο Δημαρχείο, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν όλα τα κόμματα και αποφάσισαν να κάνει ο κ. Στανίτσας πρόταση επί των διαφημιστικών πινακίδων, αναλογικά με τα ποσοστά που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των κομμάτων.

Ομόφωνα στην πρώτη αυτή συνεδρίαση είχε αποφασιστεί να δοθεί διαφημιστικός χώρος και στα κόμματα που δεν είχαν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην προηγούμενη Βουλή.την Πέμπτη, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Σταυρούλα Νικολάου, διαφώνησε, ύψωσε τον τόνο της φωνής της, λέγοντας ότι, με λιγότερο από 40% των πινακίδων δεν δέχεται να συμμετάσχει σε συζήτηση και αποχωρεί και τελικά δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση, όπως απαιτεί για το θέμα αυτό ο νόμος. Έτσι, θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει αυτό την κατανομή, με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο, όμως κατόπιν αυτού, δεν μπορούν πλέον να παραχωρηθούν δωρεάν διαφημιστικές πινακίδες σε κόμματα τα οποία δεν διαθέτουν Κ.Ο. στην παρούσα Βουλή.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 4.30 το απόγευμα, στο οποίο τελικά ελήφθη σχεδόν ομόφωνη απόφαση (διαφώνησε μόνο ο Δημ. Αϊβαλής) για την προβολή των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ δήλωσε πως το κόμμα δεν επιθυμεί καμία πινακίδα και αποχώρησε.

Ο Δημ. Κατσικόπουλος, ζήτησε να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας, ο Κ. Χριστόπουλος δίκαιη την προτεινόμενη κατανομή, ο Χρ. Πατούχας ζήτησε να διευκολυνθούν τα μικρότερα κόμματα, ενώ ο κ. Αϊβαλής υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί κανείς.

Ο Ανδ. Αντωνόπουλος εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) πάντως τόνισε  ότι το κόμμα του θα «βάλει αφίσες όπου γουστάρει».