Πρώην στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ πιθανολογούν την ίδρυση νέου κόμματος - Μετέχουν 4 στελέχη από την Αχαΐα

Ακόμα και το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην δημιουργία νέου πολιτικού φορέα που θα εκφράζει τις ιδεολογικοπολιτικές αρχές του λεγόμενου πατριωτικού ΠΑΣΟΚ εξετάζουν 50 πρώην στελέχη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ απ’ όλη την χώρα. Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τις επαφές τους και όπως είναι ήδη γνωστό στις αρχές Νοεμβρίου συναντήθηκαν σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας όπου και αντήλλαξαν απόψεις.

Πρόκειται για στελέχη που έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με το ΠΑΣΟΚ και στόχο έχουν, όπως λένε, «την συγκρότηση της μεγάλης πατριωτικής σοσιαλιστικής παράταξης, ως εθνική και κοινωνική ανάγκη».

Μεταξύ των 50 στελεχών που πρωτοστατούν στην Κίνηση αυτή, μετέχουν και τέσσερα πρώην στελέχη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ από την Αχαΐα, με σημαντική διαδρομή στην άλλοτε κραταία κομματική οργάνωση. Πρόκειται για δυο πρώην Γραμματείς της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, τον Γιάννη Παναγόπουλο και τον Κώστα Πεφάνη, τον δικηγόρο Γιάννη Κούτση και τον περιφερειακό σύμβουλο και πρώην Αντινομάρχη Θανάση Πετρόπουλο.

Σε πανελλήνια κλίμακα την Κίνηση συντονίζουν το πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνας Βασιλικόπουλος και ο Αχαιός Γιάννης Παναγόπουλος.

Στο κείμενο που έχουν υπογράψει ως πλαίσιο γενικών αρχών και θέσεων, τα 50 στελέχη της Κίνησης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η σημερινή Ελλάδα είναι μια χώρα υπόδουλη στο διεθνές τραπεζικό τοκογλυφικό κεφάλαιο. Η κυρίαρχη πολιτική τάξη εκχώρησε την εθνική μας κυριαρχία στους υπαλληλικούς μηχανισμούς αυτού του κεφαλαίου, δηλαδή στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Ο αγώνας μας είναι κατά συνέπεια πολύμορφος και πολυμέτωπος. Είναι αγώνας αντιιμπεριαλιστικός και εθνικοαπελευθερωτικός, είναι αγώνας δημοκρατικός και ταξικός».