Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ ο Δήμαρχος Γιαν. Δημαράς

Σε παραδόξως ήρεμο κλίμα, με επιχειρήματα και συζητήσεις, διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, στη διάρκεια του οποίου, ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς, εξελέγη (και) πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ. Στη σχετική ψηφοφορία, από τους 37 ψηφίσαντες δημοτικούς συμβούλους, 26 ψήφισαν υπέρ του κ. Δημαρά, ενώ υπήρξαν και 11 λευκά.

Σημειωτέον ότι ο κ. Δημαράς πρότεινε προσωρινά -περίπου για ένα μήνα, όπως το προσδιόρισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου Παν. Παπαγιαβή- τον εαυτό του για αντικαταστάτη του παραιτηθέντος προέδρου της ΔΕΥΑΠ, Νίκου Κοντοέ, μέχρι να βρεθεί οριστικός αντικαταστάτης και ζήτησε από τη μείζονα αντιπολίτευση να προτείνει αντικαταστάτη του παραιτηθέντος μέλους του Δ.Σ. Χρ. Μπακαλάρου. Έτσι, ο κ. Κατσικόπουλος πρότεινε το έως τώρα αναπληρωματικό μέλος Γ. Τσιμπούκη να γίνει τακτικό και αναπληρωματικό να γίνει ο Γ. Καυκάς. Στη σχετική ψηφοφορία, υπέρ των κ.κ. Τσιμπούκη και Καυκά τάχθηκαν 28 από τους 37 ψηφίσαντες, ενώ βρέθηκαν και εννιά λευκά.

Νωρίτερα, με 21 ψήφους υπέρ και 20 λευκά μεταξύ των 41 παρόντων, είχε εκλεγεί νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας (ΚΔΕΠΑΚ) ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Τώρα, για την Πάτρα" Χαράλαμπος Καρκούλιας, ύστερα από την παραίτηση του Ηλία Γρηγόρη από τη συγκεκριμένη θέση, όπως ο τελευταίος από καιρό είχε προαναγγείλει.

Μετά το πέρας των ψηφοφοριών για την εκλογή νέων προέδρων στη ΔΕΥΑΠ και στο Καρναβάλι, το Σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη διενέργεια Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού, για την προμήθεια από το Δήμο Πατρέων δύο κινητών μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας.