Ο Δήμαρχος υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση κατασκευής του έργου αποχέτευσης λυμάτων Καστελλοκάμπου

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου αποχέτευσης λυμάτων Καστελλοκάμπου, υπέγραψε ο Δήμαρχος της  Πάτρας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Γιάννης Δημαράς,  ικανοποιώντας, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου της ΔΕΥΑΠ, ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω της έλλειψης δικτύου αποχέτευσης.

Mε την ολοκλήρωση του έργου θα σταματήσει η λειτουργία των βόθρων και θα πάψουν οι κάτοικοι να πληρώνουν μεγάλα ποσά για την εκκένωσή τους, ενώ θα πάψει να επιβαρύνεται  και το περιβάλλον.

Το έργο «Αποχέτευση Λυμάτων Καστελλοκάμπου» προϋπολογισμού  1.205.887,15 €, διάρκειας ενός έτους, είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στα πλαίσια των προσπαθειών της ΔΕΥΑΠ για την ολοκλήρωση του μεγάλου και εξαιρετικά δαπανηρού έργου ολοκλήρωσης της συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Πατρέων.

Το συγκεκριμένο έργο θα κατασκευαστεί χωρίς να επιβαρυνθεί ο Δήμος Πατρέων και οι δημότες της πόλης αφού έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στα πλαίσια της Πράξης «Ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων Δήμου Πατρέων» συνολικού ύψους 24,078,600.00 €.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά την κατασκευή των αγωγών 5 χλμ.  για την συγκέντρωση των λυμάτων της  περιοχής  του Καστελλοκάμπου που περικλείεται από την λεωφόρο Πετμεζά και τον χείμαρρο Χάραδρο και εκτείνεται από την θάλασσα έως την Ν.Ε.Ο Πατρών – Κορίνθου. Μαζί δε με τα έργα «Αποχέτευση Λυμάτων Δημοτικής Κοινότητας Ρίου Δήμου Πατρέων» και «Αποχέτευση Λυμάτων Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Βασιλείου Δήμου Πατρέων» τα όποια επίσης έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στα πλαίσια της Πράξης

«Αποχέτευση Λυμάτων Δ.Δ. Ρίου και Αγ. Βασιλείου Δήμου Πατρέων» συνολικού ύψους 24.370.000,00€ και των οποίων οι συμβάσεις θα υπογραφούν άμεσα μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, θα συμβάλλουν στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούσε η έλλειψη δικτύου αποχέτευσης στην ευρύτερη αυτή περιοχή.