"Ορφάνεψε" το ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Ελλάδα

Σε ορφανά του ΠΑΣΟΚ παραπέμπει η εικόνα του κινήματος σε Αχαϊα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, καθώς σε περιοχές όπως η Αχαΐα και η Ηλεία για πρώτη φορά από το ‘74’ και μετά, δεν υπάρχει πραγματική ή ουσιαστική εκπροσώπηση, ενώ στα όρια της ένταξης στην ίδια κατηγορία το αμέσως επόμενο διάστημα, βρίσκεται και η Αιτωλοακαρνανία.

Η εικόνα του ΠΑΣΟΚ στην άλλοτε μητρόπολη της πολιτικής του μετεξέλιξης σε βασικό εκφραστή της δημοκρατικής παράταξης, τα λέει όλα, καθώς από τις εποχές όπου έφτασε στο σημείο να εκλέγει ακόμα και πέντε βουλευτές, σήμερα  το κίνημα στην Αχαΐα εμφανίζει σαφές πολιτικό και  κοινοβουλευτικό έλλειμμα, με τον Γ. Παπανδρέου να είναι βουλευτής του νομού κατ ευφημισμό, με την εκλογική βάση να αισθάνεται πως η Αχαΐα δεν έχει βουλευτή.

Αυτό προκύπτει άλλωστε και από τα όσα δήλωσε το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και επί δεκαετίες στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα Κ. Πετρόπουλος.

Ο γνωστός συνδικαλιστής και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, έκανε λόγο για ένα ΠΑΣΟΚ που δεν έχει πολιτική εκπροσώπηση στο νομό, ενώ δεν δίστασε να πάει ένα βήμα πιο περά, δηλώνοντας – απαντώντας σε σχετική ερώτηση – πως το κίνημα στην Αχαΐα « είναι πλέον ένα κόμμα σφραγίδα».

Την ίδια και ακόμα χειρότερη εικόνα και ημέρες περνά το ΠΑΣΟΚ και στην Ηλεία, όπου μετά την διαγραφή του βουλευτή Γ. Κουτσούκου με αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους, επειδή δεν ψήφισε το μνημόνιο νούμερο 3, το κίνημα για πρώτη φορά από το 74 και μετά δεν έχει βουλευτή.

Η εικόνα του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία παραπέμπει σε κάτι χειρότερο από τη διάλυση, καθώς κανείς δεν ενδιαφέρεται να καταγραφεί ως μέλος αλλά πολύ περισσότερο δεν δηλώνει ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο μήκος κύματος – καθώς ναι μεν διαθέτει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με τον Θαν. Μωραιτη – αλλά και αυτός είναι υπ’ ατμόν, καθώς οι σχέσεις του με την ηγεσία παραπέμπουν σε πορεία πάνω σε τεντωμένο σχοινί.

Υπενθυμίζεται πως κατά το παρελθόν ο κ. Μωραϊτης είχε δηλώσει πως «δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο που θα μειώνει τη συμμετοχή του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ», με αποτέλεσμα να ανακληθεί στην τα τάξη, ενώ δέχθηκε πυρά από όλες τις πλευρές του κινήματος.

Η εικόνα του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία  αλλά και η κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση, μόνο σε επίπεδα αξιοπιστίας και σύνθεσης δεν παραπέμπει,  με αποτέλεσμα ακόμα και η ύπαρξη  ενός κατ’ ουσία βουλευτή από τη Δυτική Ελλάδα (που εκλέγεται στην εκλογική περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας) να υποδηλώνει πολιτικό κενό για τον χώρο που κάποτε έκφραζε την προοδευτική παράταξη.