Νίκος Παπαδημάτος: Όλα γίνονται για να υφαρπάξουν τον τεράστιο εθνικό πλούτο της χώρας

Την άποψη ότι η Ελλάδα ουσιαστικά ξεπουλήθηκε συνειδητά από την ομάδα ανθρώπων που κυβερνούσε την χώρα "εξαιτίας του τεράστιου ορυκτού της πλούτου που μπορεί να φθάνει και τα 5 τρισ. δολάρια" εξέφρασε ο κ. Ν. Παπαδημάτος υποψήφιος με τη ΝΔ και πρώην βουλευτής στο Ράδιο Γ. Ο κ. Παπαδημάτος επεσήμανε ότι η πορεία προς τον πάτο είχε ξεκινήσει από το 1985, αλλά τα τελευταία δυο χρόνια "η καταστροφή ήταν συνειδητή και τάχιστη".

Πρώτο μέλημα κατά τον κ. Παπαδημάτο πρέπει να είναι "η ύπαρξη και λειτουργία ενός κράτους που θα στηρίζει τον πολίτη και το επιχειρείν". Υπενθύμισε δε ότι μια από τις βασικές αιτίες που η Ελλάδα έφτασε ως εδώ ήταν γιατί το κράτος ήταν "άδικο, εχθρικό και αναξιόπιστο". Ο κ. Παπαδημάτος είπε ακόμη:

* Η ανάπτυξη είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε σε δυο χρόνια να χαμογελάσουμε ξανά.

* Όλα πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις εκλογές διαφορετικά, από τον Σεπτέμβριο και μετά αρχίζει μια νέα καταστροφή ενώ τον επόμενο Μάρτιο η χώρα θα θυμίζει Συρία...

* Οι πολίτες αυτοί την φορά έχουν την ευθύνη να επιλέξουν τα πρόσωπα που πρέπει και φυσικά τα κόμματα που πρέπει.

* Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να αυτο-εξυγιανθεί.

* Η Πάτρα έχει μοναδικά πλεονεκτήματα ανάπτυξης και ευημερίας αλλά ποτέ δεν αποφάσισαν αυτοί που την διοίκησαν να τα αξιοποιήσουν.

Ο κ. Παπαδημάτος την Δευτέρα στις 8 το βράδυ ξεκινά και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία από την Αγυιά (την γειτονιά του) και στο παραλιακό καφέ Δαναός. "Δεν πρόκειται για μια αρχή. Ποτέ δεν έπαψα να ασχολούμε με τα κοινά και την καθημερινότητα" θα πει. "Απλώς συνεχίζω".