Λένα Καλεντζώτη: "Είναι προφανές ότι στην Πάτρα εξελίσσονται δυο δράματα"

Σκληρή κριτική στον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά ασκεί η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Λένα Καλεντζώτη με φόντο τη διάνοιξη της Κανακάρη. Η δήλωσή της έχει ως εξής:

"Είναι προφανές ότι στην Πάτρα εξελίσσονται  δυο δράματα.

Το πρώτο και βασικότερο είναι το δράμα της ίδιας της πόλης, η οποία κατά νόμο κυβερνάται από μια μειοψηφία θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων, που αντιλαμβάνονται τα προβλήματα της πόλης σαν την παιδική χαρά της πολιτικής τους.

Το δεύτερο και ηθικά εξ ίσου σημαντικό είναι η απόπειρα του Δημάρχου της μειοψηφίας, να βρει εχθρούς που ευθύνονται για την ατομική του ανικανότητα και ανεπάρκεια.

Έτσι λοιπόν ο ήδη μηνυθείς από εμένα, για την αήθη  προσωπική και πολιτική επίθεση που μου εξαπέλυσε- με αφορμή την μελέτη για την διάνοιξη της οδού Κανακάρη-, επανέλαβε το ίδιο λάθος για άλλη μια φορά, αποδεικνύοντας ότι αγνοεί την λαϊκή ρύση «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού».

Την φορά αυτή τόλμησε  να πει –γιατί προφανώς έτσι τον συμβούλεψαν- ότι η οικονομία που επιτυγχάνει με το δικό του ….σχέδιο,  φτάνει τα 8.500.000 ευρώ,  όταν οι πάντες γνωρίζουν(ακόμα και οι συμβουλάτορες του), ότι αυτό δεν ισχύει.

Αν ο δήμαρχος μειοψηφίας ανταποκρινόταν στον πήχη των απαιτήσεων μου, σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο, θα μπορούσε να είναι συνομιλητής μου.

Η Πάτρα που αγαπώ, δεν θα μου συγχωρούσε ποτέ να πέσω στο επίπεδο του, γι’ αυτό και τον αφήνω να βιώσει μόνος του, στο μειοψηφικό και κοντόφθαλμο μικρόκοσμο του, την τελευταία περίοδο της θητείας του.

Ευτυχώς, μέχρι τον Ιούνιο του 2014, οπότε και οι Πατρινοί θα έχουμε την ευκαιρία να διαλέξουμε καλύτερη μοίρα, η δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει, θα έχει ξεγυμνώσει πλήρως ότι έχει απομείνει από τον δήμαρχο της μειοψηφίας".