Ιάσων Φωτήλας: Πρέπει να συνεργαστούμε με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη - Ο Θεοδωράκης τον διέγραψε

Σε τροχιά εξόδου από το Ποτάμι βρίσκεται από χθες ο βουλευτής Πάτρας κ. Ιάσονας Φωτήλας, καθώς σε δηλώσεις του είπε ευθαρσώς ότι σκέφτεται τη μετεγγραφή του στη Ν.Δ. κι ας μην του έχει γίνει, όπως διευκρίνισε, κάποια σχετική πρόταση.

Τη σχετική δήλωση την έκανε στον Vima fm εμμένοντας στην πάγια άποψή του ότι «το Ποτάμι αυτόνομα έχει τελειώσει». Πράγτματι λίγο αργότερα διεγράφη από το Ποτάμι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ο κ. Φωτήλας φέρεται να είχε ενημερώσει με επιστολή του τον κ. Θεοδωράκη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα χαρακτηρίζοντας τραγικό το γεγονός ότι «στις δημοσκοπήσεις μάς περνούν πλέον ακόμη και περιθωριακά κόμματα» και επισημαίνοντάς του ότι είναι «εθελοτυφλία» «να πιστεύουμε ότι ως διά μαγείας ο κόσμος ξαφνικά θα επιστρέψει στο Ποτάμι».

Στην ίδια επιστολή του, που κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές του κόμματος, ο κ. Φωτήλας υπενθύμισε την πρόβλεψή του ότι το Ποτάμι θα έβγαινε περαιτέρω ζημιωμένο από την επιλογή του ατελέσφορου διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ, και επενέφερε με εναγώνιο τρόπο ως μόνη ελπίδα σωτηρίας του Ποταμιού μια προεκλογική σύμπραξη με τη Ν.Δ. χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκη ως «το μόνο πιθανό πρωθυπουργό που θα μπορούσε ίσως να αλλάξει κάτι στη χώρα προς το καλύτερο, διότι προς το χειρότερο κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει τον κ. Τσίπρα».