Ερώτηση για τον Προαστιακό από τον Χρήστο Πατούχα

Ερώτηση στον αντιδήμαρχο Πατρέων, Χρήστο Λέγκα, κατέθεσε ο επικεφαλής της "Ανυπότακτης Πολιτείας", Χρ. Πατούχας, για το θέμα της λειτουργίας και της επέκτασης του Προαστιακού. Στην ερώτηση αναφέρει τα εξής:
"Κύριε Αντιδήμαρχε,
Γνωρίζετε τις επανειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στα σημερινά όρια του Δήμου Πατρέων, δηλαδή από τον Ψαθόπυργο μέχρι τα Καμίνια.
Δηλώνουμε εξ αρχής, ότι η υλοποίηση της απόφασης αυτής είναι εξαιρετικά συμφέρουσα για τον ΟΣΕ. Η μέχρι σήμερα χρήση του λειτουργούντος τμήματος, πείθει για την διαπίστωση αυτή. Ο Πατραϊκός λαός, με μαζικότατο τρόπο χρησιμοποιεί αυτό το συγκοινωνιακό μέσο και αυτό προδήλως δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ανταποδοτικότητας. Από την άλλη πλευρά, η πραγματικότητα αυτή πιστοποιεί την μεγάλη ανάγκη των κατοίκων και των εργαζόμενων στρωμάτων να έχει ένα μεταφορικό μέσον, σταθερό και γρήγορο και πραγματικά μαζικό, που τον εξυπηρετεί στις σημερινές δυσκολότατες συνθήκες.
Κύριε Αντιδήμαρχε, δεν έχουμε ωστόσο την πρόθεση να παραθέσουμε επιχειρήματα, για την αναγκαιότητα αυτού του μεταφορικού μέσου. Είναι αυτονόητα! Αυτό που επιδιώκουμε, είναι να πληροφορηθούμε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προσπάθεια εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ποιες είναι οι υποσχέσεις και οι προθέσεις του ΟΣΕ, ποιος είναι ο σχεδιασμός του για τα απαιτούμενα έργα βελτίωσης της καταλληλότητας της σιδηροδρομικής γραμμής, της προστασίας των ισόπεδων διαβάσεων, εν τέλει της ασφαλούς λειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Το δεύτερο θέμα που σας θέτουμε είναι η πληροφορία, ότι ο ΟΣΕ, αλλάζει την τιμολογιακή του πολιτική. Με την «ένταξη» της συγκεκριμένης γραμμής στις λεγόμενες τουριστικές γραμμές, (όπως η γραμμή του Πηλίου ή των Καλαβρύτων) , ο ΟΣΕ, καταργεί το μειωμένο εισιτήριο στους ηλικιωμένους και στους νέους κάτω των 26 ετών. Αντιλαμβάνεσθε, ότι η νέα ρύθμιση θίγει τους συνταξιούχου και τους άνεργους και εργαζόμενους νέους , δηλαδή κοινωνικές κατηγορίες που πλήττονται βάναυσα από τα πρόσφατα και τα παλαιότερα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα.
Κύριε Αντιδήμαρχε, περιμένουμε την απάντηση σας για όσα προαναφέραμε. Περιμένουμε κυρίως τις ενέργειες που κάνατε και προτίθεσθε να κάνετε, για να ευοδωθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προς όφελος των δημοτών".