Δημαράς: Ο Δήμος Πατρέων είναι θέμα χρόνου να βάλει... λουκέτο!

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Πατρέων είναι πλέον τραγική. Ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Δημαράς σε στενή σύσκεψη στελεχών του, αποκάλυψε ότι "κανονικά ο Δήμος έχει ήδη χρεοκοπήσει". Όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία με πολύ κόπο πληρώνονται οι μισθοί και τα λειτουργικά έξοδα (με κύριο έξοδο αυτό των καυσίμων). Δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ για να πληρωθεί ακόμα και η αγορά ενός... μολυβιού!

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πατρέων έχει δεκάδες κατασχέσεις από οφειλές που φτάνουν ακόμα και τα 10 χρόνια, ενώ έχει σοβαρό τραπεζικό δανεισμό που επιβαρύνει έτι περισσότερο τις ετήσιες υποχρεώσεις του. Ο κ. Δημαράς έχει επιβάλλει μια άνευ προηγουμένου λιτότητα στα οικονομικά του Δήμου (π.χ. έχει διακόψει εντελώς τις καμπάνιες προβολής μέσω του τοπικού Τύπου), αλλά τα μέτρα αυτά δεν αλλάζουν την κατάσταση. Απλώς δεν αυξάνουν τις ουρές των πιστωτών έξω από τις οικονομικές υπηρεσίες.

Μείζον θέμα πάντως είναι η τεράστια ακίνητη περιουσία του Δήμου που παραμένει αναξιοποίητη. Στον Δήμο Πατρέων ανήκουν πάνω από 150 ακίνητα όλα "φιλέτα". Τα μισά από αυτά είναι ερειπωμένα και εντελώς αναξιοποίητα. Για παράδειγμα το παλιό εργοστάσιο "Λαδόπουλου" που βρίσκεται απέναντι από το νέο λιμάνι αγοράστηκε το 1998 και παραμένει ένας τεράστιος όγκος-χάλασμα. Η αγορά Αργύρη μόλις κατασκευάστηκε... έκλεισε! Το παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο καταρρέει αφρόντιστο.

Από τα 75 ακίνητα-φιλέτα που είναι θεόκλειστα -όλα σε εξαιρετικά σημεία της πόλης- ο Δήμος δεν έχει αξιοποιήσει κανένα. Μερικές υπηρεσίες του μάλιστα είναι στο... νοίκι! Τέλος η προσπάθεια του κ. Δημαρά να μεταφέρει το Δημαρχείο στο κτίριο του παλαιού Αρσακείου που πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου έμεινε στα χαρτιά εξαιτίας της αντιπολίτευσης που μαζί με τους διαγραφέντες της παράταξής του έχουν πλειοψηφία και το υπονόμευσαν...