Αναδιάρθρωση Δημοτικής Αρχής και νέος αντιδήμαρχος για Ρίο

Mε χθεσινή του απόφαση ο Δήμαρχος Πάτρας Γιάννης Δημαράς προχώρησε σε αλλαγές σε ό,τι αφορά τις Αντιδημαρχίες.

Συγκεκριμένα, ανακαλεί τον ορισμό του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Κ. Μπουρδούλη ως αναπληρωτή Δημάρχου, Αντιδημάρχου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και υπεύθυνου για θέματα της Δημοτικής Ενότητας Ρίου λόγω της εκλογής του στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ορίζει ως αναπληρωτή Δημάρχου τον Γ. Σιγαλό Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας και υπεύθυνο για θέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Βραχνεΐκων και Παραλίας.

Επίσης, τροποποιεί τον ορισμό του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας Χαρ. Στανίτσα, ως Αντιδημάρχου  Υγείας και Πρόνοιας, τον ορίζει ως Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Υγείας - Πρόνοιας και του μεταβιβάζει συμπληρωματικά τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α)Την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας της Δ/νσης Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου εκτός από το τμήμα Παιδείας – Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού.

β) Την εποπτεία και ευθύνη της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας

γ)Την ευθύνη για θέματα συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο και το ΑΤΕΙ Πάτρας και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

δ)Την ευθύνη συνεργασίας με το Περιφερικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

ε)Την υπογραφή όλων των χρηματικών ενταλμάτων των υπηρεσιών που εποπτεύει, καθώς και την υπογραφή όλων των καταστάσεων μισθοδοσίας και υπερωριών του προσωπικού των ανωτέρων εποπτευόμενων υπηρεσιών.

στ)Του ελέγχου του προσωπικού που αντιστοιχεί στα τμήματα αρμοδιότητάς του (απουσίες, υπερωρίες, ρεπό, εξαιρέσιμα, άδειες κλπ).

Επίσης, ορίζει τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Γιαν. Μανέττα Αντιδήμαρχο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Άρδευσης, Βοσκοτόπων και υπεύθυνου για θέματα της Δημοτικής Ενότητας Ρίου από 06-04-2012 έως 31-12-2012 και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α)Την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας των Τοπικών Επιτροπών Άρδευσης (Τ.Ε.Α.) σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 3881/1958 (ΦΕΚ 181 Α΄), όπως ισχύει και παρακολούθηση των σχετικών κανονιστικών πράξεων του Δημάρχου.

β)Την εποπτεία και ευθύνη της αξιοποίησης εγγει­οβελτιωτικών έργων με εφαρμογή σωστής άρδευσης και στράγγισης

γ)Την διαχείριση των βοσκοτόπων

δ)Την εποπτεία των δημοτικών υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων των ΚΕΠ και των τμημάτων των επιχειρήσεων και οργανισμών του Δήμου που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα Ρίου.

ε) Την υπογραφή βεβαιώσεων και πιστοποιητικών που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας Ρίου

στ)Του ελέγχου του προσωπικού που αντιστοιχεί στα τμήματα αρμοδιότητάς του (απουσίες, υπερωρίες, ρεπό, εξαιρέσιμα, άδειες κλπ).

Οι αντιδήμαρχοι

Έτσι, μετά τις χθεσινές αλλαγές, η Δημοτική Αρχή, διαμορφώνεται ως εξής, σε σχέση με τους Αντιδημάρχους:

-Αχιλλέας Γεωργακόπουλος Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Μηχανικού Εξοπλισμού και Καθαριότητας.

-Παναγιώτης Βαφέας Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων.

-Γεώργιος Σιγαλός  αναπληρωτής Δημάρχου Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας και Αντιδήμαρχος για θέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Βραχναιίκων και Παραλίας.

-Βασίλειος Λοτσάρης Αντιδήμαρχος Έργων.

-Χρήστος Λέγκας Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού, και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού.

-Χαράλαμπος Στανίτσας Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και Υγείας – Πρόνοιας.

-Ανδρέας Φίλιας Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης. 

-Μαρία Ανδρικοπούλου - Ρούβαλη Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη

-Ιωάννης Μανέττας Αντιδήμαρχος Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Άρδευσης, Βοσκοτόπων και υπεύθυνου για θέματα της Δημοτικής Ενότητας Ρίου.