“Η αξία και η σημασία της δωρεάς οργάνων”

Hμερίδα σε μια κατάμεστη αίθουσα με σημαντικές εισηγήσεις.

“Η αξία και η σημασία της δωρεάς οργάνων” Σπουδαία ημερίδα σε μια κατάμεστη αίθουσα με σημαντικές εισηγήσεις και παρουσίες. Σε μια εποχή που η Ελλάδα υστερεί δραματικά στην δωρεά οργάνων, υστερεί δηλαδή στο να σώζει ζωές, πλήθος κόσμου παρακολούθησε σημαντικές εισηγήσεις τεσσάρων διακεκριμένων επιστημόνων που αναφέρθηκαν με στοιχεία και ουσία στο νόημα μια τέτοιας γενναιόδωρης και βαθιάς ανθρώπινης πράξης.

Ο όμιλος “Inner Wheel” Πατρών Βορρά-Ρίου σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή» που διοργάνωσε την ημερίδα με θέμα “Η αξία και η σημασία της δωρεάς οργάνων” που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην αίθουσα του αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. Τέλεσε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και την ενεργή στήριξη (ΧΡΥΣΌΣ ΧΟΡΗΓΌΣ) Τρίγκας NEPHROS MON AE. 

Κατάμεστη η αίθουσα και πάνω από 150 επισκέπτες εκτός αυτής δημιούργησαν το αδιαχώρητο, μια απόδειξη ότι και στο θέμα αυτό υπάρχει ευαισθησία και θα πρέπει τέτοιες ημερίδες να στηρίζουν και να ενημερώνουν. Άλλωστε όπως εξήγησαν οι διοργανωτές, σκοπός της ημερίδας αυτής, ήταν ακριβώς η ευαισθητοποίηση του Πατρινού κοινού για την δωρεά οργάνων. Η υιοθέτηση και η διάδοση δηλαδή, της ΙΔΕΑΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ είναι μια πράξη η οποία βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο. 

Σημαντικές και βαθιά ουσιαστικές οι ομιλίες:

 Ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης αναφέρθηκε στην θετική στάση της εκκλησιάς υπό όρους 

 Ο Ανδρέας Τζάκης - Καθηγητής Χειρουργικής - Μεταμόσχευσης, Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, εξήγησε την σημασία της δωρεάς για τον δότη και την οικογένειά του. 

Ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης – Καθηγητής Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή» ανέλυσε με ακρίβεια το νόημα της Δωρεάς μυελού των οστών. 

Ο Νικόλαος Καρύδης - Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, μίλησε για την ανθρώπινη πλευρά μιας δωρεάς: Πώς οφείλουμε να αξιοποιούμε το μεγαλείο της δωρεάς οργάνων. 


Υπεύθυνος Οργάνωσης και συντοντιστής της εκδήλωσης ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου. 

Η Μαρία Ασημακοπούλου – Πρόεδρος “Inner Wheel” Πατρών Βορρά – Ρίο. Έκανε χαιρετισμό, καλωσόρισε τους καλεσμένους και ευχαρίστησε τους χορηγούς.

Χαιρετισμοί: Χαρ. Μπονάνος – Αντιπεριφερειάρχης εκ μέρους του Περιφερειάρχη, 

Χρήστος Μπούρας - Καθηγητής, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, 

Βίβιαν Σαμούρη - Εκ μέρους του Δημάρχου, 

Γιάννης Καρβέλης - Διοικητής 6ης ΥΠΕ, 

Φωκίων Ζαΐμης - Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, 

 Άννα Μαστοράκου – Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου,

Παναγιώτης Τρίγκας - Επιστημονικός Διευθυντήςκαι Διευθύνων Σύμβουλος της κλινικής ΤΡΙΓΚΑΣ NEPHROS, 

Έφη Αναλυτή - Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών. 


Επίσης παραβρέθηκαν: Θεόδωρος Τουλγαρίδης από το Δήμο Πάτρας - Πρόεδρος ΚΟΔΗΠ (Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πάτρας) - Ευσταθία Γιαννιά πολιτευτής της ΝΔ - Κων/νος Σβόλης - Πέτρος Ψωμάς - Νίκος Κοτρωνιάς, περιφερειακός σύμβουλος με τον Κώστα Καρπέτα - Γιάννης Ματσούκας, καθηγητής Ιατρικής Χημείας του Πανεπιστήμιου Πατρών - Κώστας Χρυσανθόπουλος, πρόεδρος πανελλήνιας γηριατρικής εταιρίας. - Κων/νος Μπεκίρης, νομικός - Θεόδωρος Δούρος, επιχειριματίας - Νατάσα Ψαρρού Καυκά, από την ΠΔΕ. - Κων/νος Βανδώρος, ψυχολόγος - Γιάννης Σίδερης, διευθυντής Παιδείας & αθλητισμού - τμήμα σχολείων - Νίκος Κανελλάκης και Πόπη Αλιβιζάτου.


Την εκδήλωση πλαισίωσε καλλιτεχνικά η χορωδία ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ SANTA MAURA του συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» με μαέστρο την κ. Αψομώτου Δήμητρα. 

Ευχαριστίες: 1. Το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Πρύτανη κ. Χρήστο Μπούρα που η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα τους. 

 2. Τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών (Ι.Σ.Π.) και την πρόεδρό του κ. Άννα Μαστοράκου και νέο εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ν.Φαρμάκη. 

3. Τον ΧΡΥΣΟ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΟ Τρίγκας Νεφρός και τον διευθύνων σύμβουλό της Παναγιώτη Τρίγκα. 

4. Τους χορηγούς μας: Την εταιρία DUR και τον κ. Θεόδωρο Δούρο. Τα εκπαιδευτικά κέντρα ΟΡΜΗ και τον κ. Αντώνη Σκιαθά. Την Μπαρλίγκα Plastic Syrgery και την κ. Ντόρα Μπαρλίγκα. Τον ΟΛ.ΠΑ. και τον διευθύνων σύμβουλό της κ.Παναγιώτη Αναστασόπουλο. Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Πατρών και τον πρόεδρό του κ. Ανδρέα Μανωλόπουλο. Την εταιρία Αφοί Πλέσσας και τον κ. Διονύση Πλέσσα. Την εταιρία ΔΟΥΒΡΗΣ Α.Ε. και τον κ. Φώτη Δούβρη. Την μπύρα ΑΜΜΟΥΣΑ και τον κ. Γιώργο Ντάνο. Την εταιρία Χάχαλη Ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ και την κ. Ευταλία Χάχαλη. Την εταιρία Αχαϊκό ΕΝΤΕΛΒΑΙΣ και τον κ.Γιάννη Μιχαλόπουλο.

Πληροφορίες:

ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΩΝ
ΓIA PANTEBOY AN EΠIΘYMOYN NA ΓINOYN ZΩNTEΣ ΔOTEΣ NEΦPOY, ΣTO +30 261 3603724 H +30 261 3603299